МВС не побачило порушень у тому, що міліціонер вдарив ліктем журналіста 5-го каналу

11 Квітня 2012
10235
11 Квітня 2012
18:41

МВС не побачило порушень у тому, що міліціонер вдарив ліктем журналіста 5-го каналу

10235
МВС передало результати службової перевірки до прокуратури
МВС не побачило порушень у тому, що міліціонер вдарив ліктем журналіста 5-го каналу

Службова перевірка МВС щодо законності дій заступника голови Святошинського райвідділу міліції підполковника Миколи Зеви під час інциденту із журналістом 5-го каналу Азадом Сафаровим 31 березня порушень не виявила. Про це сказав заступник начальника Департаменту громадської безпеки МВС Аркадій Запорожцев під час засідання в Комітеті з питань свободи слова та інформації, яке відбулося у форматі наради через відсутність кворуму.

 

На засіданні були присутні всього п'ятеро членів Комітету: голова Юрій Стець, перший заступник голови Олена Бондаренко, Олена Кондратюк, Віктор Уколов і Володимир Ландік.

 

Нагадаємо, під час акції проти вирубки дерев у Києво-Святошинському лісопарковому господарстві постраждав журналіст 5 каналу Азад Сафаров. Він подав заяву до МВС про перешкоджання журналістській діяльності.

 

За словами пана Запорожцева, результати службової перевірки передані до прокуратури, яка й має дати оцінку законності дій підполковника Зеви. «Після закінчення службової перевірки, Микола Зева знову був допущений до виконання службових обов'язків», - сказав заступник начальника Департаменту громадської безпеки МВС.

 

Представник 5-го каналу Святослав Цеголко звернувся до членів Комітету з питань свободи слова та інформації, щоб вони виступили із заявою, у якій би засудили такі дії міліціонера. «Ми розглядали цей інцидент на каналі. Чому міліціонер дозволяє собі бити ліктем журналіста і чому він виконує свої службові обов'язки у штатському одязі? Ми вимагаємо, щоб йому заборонили працювати в міліції», - сказав пан Цеголко. За його словами, такі результати перевірки свідчать про те, що тепер кожного громадянина України міліція може безкарно бити ліктем в обличчя.

 

Раніше голова Комітету з питань свободи слова та інформації Юрій Стець на засіданні Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів наполягав, щоб заступник голови Святошинського райвідділу міліції підполковник Микола Зева був відсторонений від виконання службових обов'язків на час проведення перевірки.. І просив Генпрокуратуру якнайшвидше довести до суду справу про перешкоджання журналістській діяльності.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10235
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду