Нацрада перевірить п’ять телеканалів щодо мовлення в День пам’яті жертв голодоморів

14 Грудня 2011
22993
14 Грудня 2011
14:09

Нацрада перевірить п’ять телеканалів щодо мовлення в День пам’яті жертв голодоморів

22993
Нацрада перевірить п’ять телеканалів щодо мовлення в День пам’яті жертв голодоморів

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки телеканалів К1, Нового каналу, СТБ, ТОНІС, «Україна» та «Радіо Ера» через трансляції в День пам'яті жертв голодоморів і політичних репресій 26 листопада. Відповідні рішення Нацрада прийняла на засіданні 14 грудня.

 

Рішення спричинене результатами попереднього моніторингу, що виявив ознаки імовірних порушень. 

 

Нагадаємо, що Нацрада рекомендувала телеканалам у День пам'яті жертв голодоморів керуватися Правилами ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті, затвердженими Національною радою 11.06.2008 рішенням № 1101.

 

Як відомо, згідно із цими правилами, у дні пам'яті мовники зобов'язані утримуватися від трансляції комедійних фільмів, розважальних та музично-розважальних програм, вікторин, програм на замовлення, музичних творів мажорного звучання, рекламних роликів та анонсів з елементами шоу, розваг та еротики; забезпечувати присутність в ефірі відбивок, джинглів і заставок мінорного характеру чи без звукового супроводу; напередодні та впродовж дня інформувати населення про відповідний день пам'яті.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22993
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду