detector.media
14.12.2011 14:09
Нацрада перевірить п’ять телеканалів щодо мовлення в День пам’яті жертв голодоморів

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланові перевірки телеканалів К1, Нового каналу, СТБ, ТОНІС, «Україна» та «Радіо Ера» через трансляції в День пам'яті жертв голодоморів і політичних репресій 26 листопада. Відповідні рішення Нацрада прийняла на засіданні 14 грудня.

 

Рішення спричинене результатами попереднього моніторингу, що виявив ознаки імовірних порушень. 

 

Нагадаємо, що Нацрада рекомендувала телеканалам у День пам'яті жертв голодоморів керуватися Правилами ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам'яті, затвердженими Національною радою 11.06.2008 рішенням № 1101.

 

Як відомо, згідно із цими правилами, у дні пам'яті мовники зобов'язані утримуватися від трансляції комедійних фільмів, розважальних та музично-розважальних програм, вікторин, програм на замовлення, музичних творів мажорного звучання, рекламних роликів та анонсів з елементами шоу, розваг та еротики; забезпечувати присутність в ефірі відбивок, джинглів і заставок мінорного характеру чи без звукового супроводу; напередодні та впродовж дня інформувати населення про відповідний день пам'яті.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY