Бекешкіна: Шустер використав в ефірі маніпулятивну технологію

22 Жовтня 2011
16190
22 Жовтня 2011
10:35

Бекешкіна: Шустер використав в ефірі маніпулятивну технологію

16190
Бекешкіна: Шустер використав в ефірі маніпулятивну технологію

Телеведучий Савік Шустер використовував в ефірі свого політичного ток-шоу 21 жовтня маніпулятивні технології. Про це інтернет-виданню ZN.ua сказала директор фонду «Демократичні ініціативи», старший науковий співробітник Інституту соціології НАНУ Ірина Бекешкіна.

 

Так, у ході програми «Шустер live» увечері в п'ятницю, 21 жовтня, Савік Шустер ставив присутнім запитання: «Чи має право Європейський Союз нав'язувати свої правила Україні?».

 

«Саме слово "нав'язувати" вже має негативний зміст. У соціології є норма - не ставити в питаннях оцінних слів, які впливають на відповіді. А так - це типова маніпуляція, реакція на слово "нав'язують"», - підкреслила пані Бекешкіна.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16190
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
одним залпом
4569 дн. тому
А мне нравится следить за поддержкой студии . Особенно когда поддержка Чечетова стремилась к нулю.
Алегарф
4569 дн. тому
А пани Бабкаёшкина не желает ли высказаться по тому беспределу, который творится в студии Шулера уже полгода как - ну, то есть, по какому принципу отбираются кнопкодавы в студию, и куда подевалась хвалёная Шавикова выборка по всем регионам украины! Знаю, что пани почитывает Телекорытику, так как маяковала здесь одно время в комментах и парой статеек, если нэ помыляюся, - давая тем самым понять Рыбачуку или кому там ещё, что готова к сотрудничеству. Так что жду ответа : )
да уж
4569 дн. тому
по поводу технологий мадам, которую видимо не позвали в этом сезоне в "социологи" на проект, лучше б помолчала бы. Честно. Мне хватило, например, по поводу технологий, кадров с митинга под студией Шустера. Те же самые лица с изготовленными полиграфическим методом плакатами буквально на днях мелькали опять же в первых рядах под верховной радой, перед этим - за Юлю, еще чуть раньше - за Луценка, на митингах ПР - они же...Профессиональная массовка, короче, изображающая "негодование" и возмущение от имени какого-то народа. Потрудитесь пересмотреть сюжеты новостей за последние две недели даже. Вот это действительно - манипуляции: скупать в качестве масовки специально доведенный до нищеты народ и за три копейки его, этого нуждающегося народа силами, изображать нужное мнение.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду