«Львів-ТБ» хоче оскаржити перемогу Львівської ОДТРК на свою частоту

13 Жовтня 2011
15361
13 Жовтня 2011
12:57

«Львів-ТБ» хоче оскаржити перемогу Львівської ОДТРК на свою частоту

15361
«Львів-ТБ» хоче оскаржити перемогу Львівської ОДТРК на свою частоту

Комунальна телекомпанія «Львів-ТБ» готує позов до суду проти Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, за рішенням якої компанії не було продовжено ліцензію на мовлення на 12 ТВК у Львові (4 год на добу), а за результатами конкурсу переможцем на цей відрізок часу стала Львівська обласна державна телерадіокомпанія, яка є основним мовником на 12 ТВК (16 год на добу).

 

«Ми готуємо позов до Київського окружного адміністративного суду про визнання протиправним рішення Нацради про визнання переможця на 4-годинне мовлення на 12-му каналі у Львові», - повідомив минулого тижня в. о. директора «Львів-ТБ» Максим Ощіпко, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

 

На його думку, Нацрада не врахувала представлену під час конкурсу нову концепцію розвитку «Львів-ТБ», а конкурсна презентація була формальністю, оскільки Нацрада вже прийняла рішення.

 

Перший заступник голови Львівської облради Петро Колодій (депутат від ВО «Свобода») заявив, що в цих подіях є політичний контекст, оскільки Львівську облраду, яка є засновником «Львів-ТБ», фактично позбавляють інформаційного ресурсу.

 

Станом на 12 жовтня Національна рада жодних повідомлень із суду про відповідний позов не отримувала. Про це на запитання «Детектор медіа» на брифінгу повідомив голова Нацради Володимир Манжосов.

 

Як писала ТК, у червні Нацрада не продовжила ліцензію «Львів-ТБ» на мовлення 4 години на добу на 12 ТВК у Львові. Своє рішення регулятор мотивував тим, що компанія мала три не скасованих попередження (травень 2008 року, вересень 2010-го і січень 2011 року). Зокрема, своє третє попередження «Львів-ТБ» отримала через ретрансляцію каналу ZIK, не передбачену ліцензією. 4 жовтня переможцем конкурсу на частоту «Львів-ТБ» була визнана Львівська ОДТРК.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15361
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду