СБУ цікавиться журналістами, які проходять практику на «Німецькій хвилі»

12 Жовтня 2011
8568
12 Жовтня 2011
17:56

СБУ цікавиться журналістами, які проходять практику на «Німецькій хвилі»

8568
СБУ цікавиться журналістами, які проходять практику на «Німецькій хвилі»

Служба безпеки України проводить співбесіди з журналістами, які практикуються на «Німецькій хвилі». Про це пише Катерина Каплюк  на «Українській правді».

 

У матеріалі пані Каплюк йдеться про те, що з нею та її колегами спілкувався співробітник  СБУ Владислав. Прізвище вона не розголошує.

 

«Він запропонував зустрітись в якомусь кафе та поговорити про поїздку закордон. - Це не пов'язано з журналістською діяльністю. Це не допит, а просто розмова, - так він обґрунтував своє бажання поговорити за межами будівлі Служби безпеки, - зауважується у матеріалі, - Владислав розповів: СБУ цікавиться не всіма українцями, які виїжджають за кордон, а тими, які перебувають там тривалий час чи виїжджають на стажування. Зокрема, особливий інтерес викликають люди, які практикувались на "Німецькій хвилі" та в Бундестазі».

 

За її словами, позиція представника СБУ полягала в тому, що хоч і не кожен журналіст чи держслужбовець, який пройшов практику в цих компаніях та установах, може бути завербований, «але перевірити його варто».

 

«Українська правда» пише, що дізналась про чотири аналогічні випадки. Видання наголошує, що звернулось за коментарем до СБУ. «Спочатку прес-секретар Марина Остапенко також запросила кореспондента «Української правди» на зустріч. Вона запевняла, що дізнається, в якому саме відділі працює даний співробітник, і одразу ж повідомить про це. « Думаю, що це наш (співробітник). Але хто саме і з якого відділу - ще з'ясовуємо», - прокоментувала прес-секретар СБУ, - пише УП. - Коли ж ми знову поцікавились долею співробітника, виявилось, що його... не можуть знайти. Не допомогли ні його ім'я та прізвище, ні номер телефону.« Якщо ми не можемо його знайти, то і коментувати тут нічого», - заявила Остапенко».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8568
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
soundmanfm
4594 дн. тому
Більш убого і дурного приводу для бесіди уявити складно. Для СБУ. Хлопці, ви можете тільки і боротись з дівчатками журналістми. Ваша служба вже давно для інших спец служб світу "просто не порозуміння". Розвідка не протребує залучати таких людей...як журналісти. В Україні не багато державних секретів і якщо уявити ту прірву в технічному оснащенні і веденін радіоелектронної розвідки. Я вам гарантую що розмови "знімають і декодують прямо з ефіру" і ваші шифратори це тільки від журналістів. Перехоплення переговорів в 2004 показало що для певних служб не існує слова не можливо. (Переговори між Януковичем Кучмою і т.д.) Краще ловіть бандитів. Благо що їх ой як багато.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду