Обережно, працює пральна машина! або Врятувати Леоніда Кучму

13 Травня 2011
32988
13 Травня 2011
16:35

Обережно, працює пральна машина! або Врятувати Леоніда Кучму

32988
Акція з порятунку Леоніда Кучми триває – на цю справу працює весь медіа-холдинг Віктора Пінчука плюс навіть закордонні «авторитети»
Обережно, працює пральна машина! або Врятувати Леоніда Кучму
У четвер на каналі СТБ було показано уривки з так званого фільму Кончаловського про убивство Гонгадзе.


До цього вони демонструвалися на ICTV, але той ефір я пропустив, а цей - ні. І не пошкодував - бо давно не бачив такої шаблонної пропаганди.


Головні дійові особи: Юрій Жванія (насправді - Давид Жванія, просто автори не обтяжують себе знанням імен своїх героїв), Борис Березовський, Юрій Фельштинський, Олександр Гольдфарб. Всі четверо - пов'язані між собою особи.


У центрі цього кола - сам Березовський. Вони озвучують версію, що убивство Гонгадзе - спецоперація іноземних спецслужб.


Їм допомагає екс-президент Польщі Олександр Квасьневський. У титрах не повідомляється, що він отримує стабільне фінансування від Пінчука на свій фонд Amicus. Ще адвокати Кучми у фільмі - Дмитро Табачник і політтехнолог-депутат Держдуми Росії Сергій Марков.


Виходить семеро.


Сподіваюся, що цитати Юлії Мостової у фільмі були вирвані з контексту, тому що наведені її слова - це ще голос на підтримку адвокатів Кучми.


З боку Мельниченка - двоє, сам Мельниченко і Мороз.


Ну і апогей цього цирку - сам режисер Кончаловський, який проводить «розслідування», не виходячи з монтажної апаратної.


Мені сподобалося, як Кончаловський знайшов першу ознаку того, що убивство Гонгадзе - це операція спецслужб.


Кончаловський почав стрибати від радощів, коли побачив, що на акцію після зникнення Гонгадзе журналісти вийшли у футболках із зображенням його профілю. Мовляв, це ж треба було профіль намалювати і футболки надрукувати - типова американська технологія!


Бідний режисер не знав, що «логотип» розробив веб-майстер «Української правди» Сергій Корнієнко в програмі CorelDRAW за 20 хвилин.


А сама хода журналістів відбулася через тиждень після зникнення Георгія. І друк однієї такої футболки від сили складає 10 доларів. Звичайно, це вагомий аргумент, що вбивство Гонгадзе - справа рук Америки.

Про рівень «обізнаності» Кончаловського свідчить його здивування перед камерами, що насправді «плівки Мельниченка» - це насправді не плівки коричневого кольору, а цифрові чипи.

Подібного bullshit не доводилося бачити від 2001 року, коли на замовлення Пінчука Чарльз Клоувер зняв фільм «Піар», який також пропагував версію американського сліду в справі Гонгадзе.


Тоді найвагомішим аргументом було те, що один з активістів акції «Україна без Кучми» Володимир Чемерис отримав офіційний грант від США на 10 чи 15 тисяч доларів на свою організацію «Республіка».


Аргументація про революцію ціною 15 тисяч доларів - це круто!


Але ще крутіше - це найняти знаного російського режисера, який буде марити на телекамеру, навіть не розуміючи предмету свого псевдо-розслідування.
 
 
Сергій Лещенко, «Українська правда»
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Сергій Лещенко, «Українська правда»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
32988
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду