detector.media
13.05.2011 16:35
Обережно, працює пральна машина! або Врятувати Леоніда Кучму
Обережно, працює пральна машина! або Врятувати Леоніда Кучму
Акція з порятунку Леоніда Кучми триває – на цю справу працює весь медіа-холдинг Віктора Пінчука плюс навіть закордонні «авторитети»
У четвер на каналі СТБ було показано уривки з так званого фільму Кончаловського про убивство Гонгадзе.


До цього вони демонструвалися на ICTV, але той ефір я пропустив, а цей - ні. І не пошкодував - бо давно не бачив такої шаблонної пропаганди.


Головні дійові особи: Юрій Жванія (насправді - Давид Жванія, просто автори не обтяжують себе знанням імен своїх героїв), Борис Березовський, Юрій Фельштинський, Олександр Гольдфарб. Всі четверо - пов'язані між собою особи.


У центрі цього кола - сам Березовський. Вони озвучують версію, що убивство Гонгадзе - спецоперація іноземних спецслужб.


Їм допомагає екс-президент Польщі Олександр Квасьневський. У титрах не повідомляється, що він отримує стабільне фінансування від Пінчука на свій фонд Amicus. Ще адвокати Кучми у фільмі - Дмитро Табачник і політтехнолог-депутат Держдуми Росії Сергій Марков.


Виходить семеро.


Сподіваюся, що цитати Юлії Мостової у фільмі були вирвані з контексту, тому що наведені її слова - це ще голос на підтримку адвокатів Кучми.


З боку Мельниченка - двоє, сам Мельниченко і Мороз.


Ну і апогей цього цирку - сам режисер Кончаловський, який проводить «розслідування», не виходячи з монтажної апаратної.


Мені сподобалося, як Кончаловський знайшов першу ознаку того, що убивство Гонгадзе - це операція спецслужб.


Кончаловський почав стрибати від радощів, коли побачив, що на акцію після зникнення Гонгадзе журналісти вийшли у футболках із зображенням його профілю. Мовляв, це ж треба було профіль намалювати і футболки надрукувати - типова американська технологія!


Бідний режисер не знав, що «логотип» розробив веб-майстер «Української правди» Сергій Корнієнко в програмі CorelDRAW за 20 хвилин.


А сама хода журналістів відбулася через тиждень після зникнення Георгія. І друк однієї такої футболки від сили складає 10 доларів. Звичайно, це вагомий аргумент, що вбивство Гонгадзе - справа рук Америки.

Про рівень «обізнаності» Кончаловського свідчить його здивування перед камерами, що насправді «плівки Мельниченка» - це насправді не плівки коричневого кольору, а цифрові чипи.

Подібного bullshit не доводилося бачити від 2001 року, коли на замовлення Пінчука Чарльз Клоувер зняв фільм «Піар», який також пропагував версію американського сліду в справі Гонгадзе.


Тоді найвагомішим аргументом було те, що один з активістів акції «Україна без Кучми» Володимир Чемерис отримав офіційний грант від США на 10 чи 15 тисяч доларів на свою організацію «Республіка».


Аргументація про революцію ціною 15 тисяч доларів - це круто!


Але ще крутіше - це найняти знаного російського режисера, який буде марити на телекамеру, навіть не розуміючи предмету свого псевдо-розслідування.
 
 
Сергій Лещенко, «Українська правда»
 
Фото -  «Українська правда»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY