Лукаш запевняє, що в Раді не вистачить голосів для зміни закону про доступ до інформації

5 Травня 2011
14753
5 Травня 2011
15:54

Лукаш запевняє, що в Раді не вистачить голосів для зміни закону про доступ до інформації

14753
Лукаш запевняє, що в Раді не вистачить голосів для зміни закону про доступ до інформації

На сьогодні у Верховній Раді немає достатньої кількості голосів, щоб внести зміни до нещодавно ухваленого закону про доступ до публічної інформації, які б змінили його зміст. Таку думку висловила представник президента в Конституційному суді Олена Лукаш під час прес-конференції 5 травня, повідомляє «РБК-Україна».

 

«На сьогодні відсутня можливість коментувати наміри окремих народних депутатів... і стверджувати про наявність достатньої кількості голосів у Верховній Раді для прийняття подібних змін. Сьогодні президент України налаштований на виконання цього закону і на створення належних ефективних механізмів для забезпечення прав громадян на доступ до публічної інформації в редакції того закону, який набуде чинності 9 травня, і попрацює для нас усіх», - відзначила Олена Лукаш.

 

Нагадаємо, що сьогодні у Верховній Раді деякі народні депутати, в тому числі з фракції Партії регіонів, висловлюються за внесення змін до закону про доступ до публічної інформації, прийнятого 13 січня. Правозахисники вважають, що такі зміни призведуть до звуження обсягу прав людини та суперечитимуть європейським стандартам.

 

Як писала ТК, що 5 травня президент Віктор Янукович підписав низку указів щодо реалізації Закону «Про доступ до публічної інформації».

 

Закони «Про доступ до публічної інформації» і «Про внесення змін до закону "Про інформацію"» ухвалені 13 січня. Президент України Віктор Янукович підписав їх 3 лютого. Закони набувають чинності 9 травня.

 

Як зазначав голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Андрій Шевченко, щоб закони про інформацію запрацювали, уряд має ухвалити підзаконні акти.

 

Закони суттєво спрощують доступ громадян до інформації органів влади та місцевого самоврядування, уніфікують порядок акредитації журналістів, прискорюють строки отримання відповідей на запити, знімають обов'язок погоджувати інтерв'ю з посадовцями.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14753
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду