Комітет з питань свободи слова не підтримав проект про доступ осіб з вадами слуху до інформації

16 Лютого 2011
20636
16 Лютого 2011
18:37

Комітет з питань свободи слова не підтримав проект про доступ осіб з вадами слуху до інформації

20636
Комітет з питань свободи слова не підтримав проект про доступ осіб з вадами слуху до інформації

Комітет з питань свободи слова та інформації на засіданні 16 лютого 2011 року відхилив законопроект № 6618 щодо удосконалення доступу осіб з вадами слуху до інформації, підготовлений Кабміном.

 

Проектом зокрема передбачається встановлення мінімальної добової частки добового телевізійного мовлення програм, адаптованих для сприйняття особами з вадами слуху (шляхом субтитрування та сурдоперекладу), у тому числі інформаційно-аналітичних, культурно-мистецьких, науково-просвітницьких та фільмопоказу у розмірі не менше 5%.

 

Під час обговорення народні депутати не змогли з'ясувати критерії, на яких ґрунтуються розрахунки цієї мінімальної частки.

 

Секретар комітету Юрій Стець зауважив, що ці норми не можуть стосуватися усіх каналів. «Як, приміром, нішевий музичний телеканал має виконати ці норми?», - запитав він представника Держкомтелерадіо.

 

У результаті більшістю голосів члени комітету відправили цей законопроект Кабміну на доопрацювання.

 

Нагадаємо, нещодавно потреби телеглядачів з вадами слуху обговорювали на круглому столі в Нацраді представники громадськості та індустрії. На думку заступника генерального директора СТБ Анатолія Максимчука, держава повинна знайти способи позитивно стимулювати комерційні канали, щоби вони адаптували ефір для людей із вадами слуху, а не примушувати їх до цього.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20636
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду