Громадська рада Держкомтелерадіо – проти держзамовлення на національній громадській ТРК

11 Лютого 2011
15511
11 Лютого 2011
12:20

Громадська рада Держкомтелерадіо – проти держзамовлення на національній громадській ТРК

15511
Громадська рада Держкомтелерадіо – проти держзамовлення на національній громадській ТРК

Громадська рада при Державному комітеті телебачення та радіомовлення більшістю голосів проголосувала за вилучення норми про держзамовлення на Національній громадській телерадіокомпанії України (НГТУ) з відповідного законопроекту. Такої думки дійшли члени громадської ради, обговоривши 10 лютого проект закону «Про Національну громадську телерадіокомпанію України», розроблений Громадською гуманітарною радою при президентові України.

 

Також, на думку присутніх під час обговорення, наглядова рада громадського мовника повинна збиратися не рідше одного разу на півроку, а не щомісяця, як ідеться в законопроекті. Крім того, запропоновано замінити слова «моральних засад суспільства» (п. 1 ст.3) на «загальнолюдських цінностей», а «масового споживача» (п.1 ст. 4) на «громадян».

 

Дискусія розгорілася й щодо інших джерел фінансування НГТУ. Більшість членів громадської ради відкинули пропозицію прибрати з проекту норму про абонплату і замінити її на загальний збір з громадян.

 

Також члени громадської ради при Держкомтелерадіо обговорили підходи до визначення розмірів ліцензійного збору у сфері телерадіомовлення, запропоновані членами громадської ради Ольгою Большаковою (НАМ), Костянтином Грицаком (Телекомпалата України), Катериною Котенко (ІТК) та Катериною М'ясниковою (НАМ).

 

Усі пропозиції та зауваження, схвалені громадською радою, будуть передані в юридичне управління Держкомтелерадіо для вироблення остаточної редакції законопроекту про НГТУ і проекту Методики нарахування ліцензійного збору.

 

Нагадаємо, що на розгляді в парламенті знаходиться інший законопроект про громадське мовлення - № 7241 «Про внесення змін до Закону України "Про систему суспільного телебачення і радіомовлення України"» (нова редакція), внесений народними депутатами Андрієм Шевченком, Владиславом Каськівим та Євгеном Сусловим. Профільний комітет з питань свободи слова та інформації підтримав цей проект.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15511
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду