Газети центральноєвропейських країн влаштували флешмоб проти цензури

14 Січня 2011
21691
14 Січня 2011
14:42

Газети центральноєвропейських країн влаштували флешмоб проти цензури

21691
Газети центральноєвропейських країн влаштували флешмоб проти цензури

Міжнародний інститут преси, «Репортери без кордонів», профспілки та редакції низки східноєвропейських газет закликають владу Угорщини припинити обмеження свободи ЗМІ. Як повідомляє австрійське видання Der Standard, вони публікують в різних виданнях оголошення в чорній рамці з вимогою відкликати закон, який фактично встановив із 1 січня 2011 цензуру в засобах масової інформації країни.

 

Правозахисні та журналістські організації вимагають від уряду Угорщини «скасувати закон і замінити новим, який не дасть приводів сумніватися у його демократичності». Закон, на думку правозахисників, обмежує свободу слова, зокрема, він відкриває організації-контролеру доступ до редакційної таємниці і «затикає рота журналістам».

 

Офіційному державному регулятору в сфері медіа закон дозволяє накладати великі штрафи на видання, якщо він визнає матеріал «незбалансованим», або газета порушить правила висвітлення тем сексу, насильства та алкоголю. На думку редакторів угорських газет, штрафи зроблять неможливим для деяких видань вести бізнес.

 

У середу, 12 січня 2011 року, медіа-регулятор припинив справу проти однієї приватної радіостанції в Будапешті за фактом трансляції пісні американського репера Ice-T «It's on». Влада зробила висновок, що контент пісні «становить небезпеку для молоді». У вівторок 50 людей провели в зв'язку з цим акцію протесту перед посольством Угорщини в Берліні.

 

На п'ятницю запланована демонстрація проти закону в Будапешті, Печі та перед посольством Угорщини у Відні.

 

Анастасія Білякова-Бєльська, для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21691
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду