ЗМІ Угорщини протестують проти штрафів за образливі та «незбалансовані політично» матеріали

5 Січня 2011
15815
5 Січня 2011
11:08

ЗМІ Угорщини протестують проти штрафів за образливі та «незбалансовані політично» матеріали

15815
ЗМІ Угорщини протестують проти штрафів за образливі та «незбалансовані політично» матеріали

Дві найбільші газети Угорщини виступили з протестом проти  прийняття змін до законодавства, які, на думку журналістів, суперечать свободі слова. 1 січня 2011 року вступив у дію закон, який передбачає можливість влади регулювати контент ЗМІ: чиновники отримали право штрафувати медіа за образливі матеріали, а також за «незбалансовані політично».  Про це повідомляє Agence France-Presse, - пише lenta.ru.

 

 При цьому штрафи для радіо та телеканалів можуть доходити до 720 тисяч євро.

 

Газета Nepszabadsag, лідер ринку Угорщини за тиражем, опублікувала  на першій шпальні  фразу «Свободі преси у країні прийшов кінець» і продублювала її 27 мовами країн Європейського союзу. У знак солідарності з колегами  німецька газета Tageszeitung надрукувала аналогічний протест.

 

Ще одна угорська газета Nepszava вийшла з малюнком на першій  шпальті, де зображена людина з молотом над словами: «Свобода преси є загальновизнаним правом у країнах ЄС». У своєму матеріалі видання закликало владу Євросоюзу допомогти.

 

Нагадаємо, наприкінці грудня 2010 року щоденні угорські газети Magyar Naracs та ES на знак протесту проти закону вийшли з незаповненими першими шпальтами. Спірні зміни до законодавства були прийняті за ініціативою правлячої партії Fidesz.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15815
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду