Американський банк та російський фонд інвестували у Facebook $500 млн

6 Січня 2011
4336
6 Січня 2011
11:13

Американський банк та російський фонд інвестували у Facebook $500 млн

4336
Американський банк та російський фонд інвестували у Facebook $500 млн

Американський банк Goldman Sachs та російський інвестиційний фонд DST інвестували у Facebook півмільярда доларів США, пише Watcher з посиланням на The New York Times.

 

За інформацією джерел видання, Goldman Sachs інвестував $450 млн, а російський DST - $50 млн. Таким чином, загальна вартість Facebook стала у п'ять разів більшою у порівнянні з минулим роком. Враховуючи той факт, що кількість користувачів соціальної мережі перевищує 500 мільйонів, кожен з них тепер «коштує» понад $100.

 

Згідно з умовами угоди, DST має право на викуп частки Goldman Sachs, але не більше, ніж на суму в $75 млн. Російський фонд і раніше активно інвестував у Facebook: DST в 2009-2010 роках придбав акцій Facebook на суму понад півмільярда доларів.

 

До цього часу Facebook провів п'ять раундів фінансування, і тепер загальна сума отриманих інвестицій сягає $1,3 млрд. За підсумками 2010 року компанія очікує на дохід у розмірі не менше $2 млрд, що є вдвічі більше, ніж роком раніше.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4336
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду