Прокуратура порушила дисциплінарне провадження щодо слідчого податкової, який перевіряв провайдерів

12 Листопада 2010
12306
12 Листопада 2010
19:42

Прокуратура порушила дисциплінарне провадження щодо слідчого податкової, який перевіряв провайдерів

12306
Прокуратура порушила дисциплінарне провадження щодо слідчого податкової, який перевіряв провайдерів

Прокуратура Донецької області порушила дисциплінарне провадження стосовно слідчого податкової міліції ДПА у Донецькій області пана Резніченка за результатами розгляду скарги асоціації «Укртелемережа». Про це йдеться у листі-відповіді прокуратури до асоціації, копія якого є в редакції ТК.

 

Цей слідчий, розслідуючи справу про ухилення від сплати податків директора ТОВ «Донбасінформзв'язок» пана Рибенкова, виніс постанови про проведення виїмок документів у декількох провайдерів програмної послуги. Перевірка прокуратури встановила, що ці постанови винесені з порушенням вимог ст. 178 КПК України, оскільки «документи первинного бухгалтерського та податкового обліку цих підприємств не мають значення для встановлення істини у кримінальній справі стосовно Рибенкова».

 

Разом з тим прокуратура повідомила, що постанову про порушення кримінальної справи щодо пана Рибенкова скасовано 21 вересня з мотивів відсутності приводів та підстав для її порушення. Це рішення 5 жовтня підтвердив Апеляційний суд Донецької області. Оскільки справу скасовано, то вже немає підстав для скасування постанов про виїмку документів в інших провайдерів.

 

 

 

 


 

 

Нагадаємо, що проти тотальних перевірок провайдерів та вилучення в них документів протестувала асоціація «Укртелемережа». Дії слідчого, на думку асоціації, були незаконними і містили ознаки зловживання службовим становищем та службовою підробкою. Відповідне звернення «Укртелемережа» надіслала до президента, органів виконавчої влади, в тому числі прем'єр-міністра, СБУ, Державної податкової адміністрації, а також до генерального прокурора і прокурора Донецької області.

 

Тим часом ДПА в Донецькій області, до якої зверталася ТК, відмовилася коментувати скаргу «Укртелемережі», посилаючись на розслідування кримінальної справи.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12306
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду