«Укртелемережа» протестує проти перевірок провайдерів податковою міліцією

17 Серпня 2010
17329
17 Серпня 2010
17:12

«Укртелемережа» протестує проти перевірок провайдерів податковою міліцією

17329
«Укртелемережа» протестує проти перевірок провайдерів податковою міліцією

Асоціація «Укртелемережа» протестує проти незаконних, на її думку, перевірок провайдерів програмної послуги органами податкової міліції. Про це йдеться в її зверненні до президента, органів виконавчої влади, в тому числі прем'єр-міністра, СБУ, Державної податкової адміністрації, а також до генерального прокурора і прокурора Донецької області, яке наводить Спілка кабельного телебачення України.

 

Як повідомив «Детектор медіа» президент асоціації «Укртелемережа» Василь Аніпченко, 16 серпня він підписав звернення і воно було надіслане до органів влади.

 

За інформацією «Укртелемережі», слідчий відділ податкової міліції ДПА в Донецькій області розслідує кримінальну справу, що порушена стосовно директора ТОВ «Донбасінформзв'язок» Рибенкова Г.В. за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків). Досудове слідство провадить слідчий податкової міліції Резниченко В.І.

 

«Порушуючи приписи Кримінально-процесуального кодексу України, слідчий Резниченко, під прикриттям кримінальної справи, замість дослідження правильності нарахування та сплати податків ТОВ "Донбасінформзв'язок" організував тотальні перевірки майже всіх провайдерів програмної послуги, операторів і провайдерів телекомунікацій Донецької області», - ідеться у зверненні «Укртелемережі».

 

За даними асоціації, слідчий виніс десятки постанов про виїмку організаційно-розпорядної та бухгалтерської документації у десятків суб'єктів господарювання, які «не мають жодного стосунку ані до ТОВ "Донбасінформзв'язок", ані до його директора Рибенкова, і взагалі ніколи не чули про цих осіб». Виїмку проводять співробітники податкової міліції ДПА в Донецькій області.

 

«До зазначених постанов слідчий Резниченко вніс недостовірні відомості про те, що суб'єкти господарювання начебто ухиляються від сплати податків, унаслідок чого документація підлягає вилученню. Також вказаною особою до постанов внесені недостовірні відомості про те, що ці обставини встановлені нібито в ході розслідування справи щодо Рибенкова», - заявляють в «Укртелемережі». За їхніми даними, якщо підприємці наполягають на дотриманні законності, вони негайно отримують від слідчого повістку про явку на допит.

 

Дії слідчого, на думку асоціації, є незаконними і містять ознаки зловживання службовим становищем та службовою підробкою. «Виїмка майже всієї документації неминуче призводить до блокування господарської діяльності, спричинення збитків, неможливості нарахування та сплати податків, складання фінансової звітності, нормальної роботи з абонентами і банківською установою», - йдеться у зверненні.

 

«Детектор медіа» звернулася із запитом до ДПА у Донецькій області з проханням прокоментувати звернення «Укртелемережі».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17329
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду