detector.media
12.11.2010 19:42
Прокуратура порушила дисциплінарне провадження щодо слідчого податкової, який перевіряв провайдерів

Прокуратура Донецької області порушила дисциплінарне провадження стосовно слідчого податкової міліції ДПА у Донецькій області пана Резніченка за результатами розгляду скарги асоціації «Укртелемережа». Про це йдеться у листі-відповіді прокуратури до асоціації, копія якого є в редакції ТК.

 

Цей слідчий, розслідуючи справу про ухилення від сплати податків директора ТОВ «Донбасінформзв'язок» пана Рибенкова, виніс постанови про проведення виїмок документів у декількох провайдерів програмної послуги. Перевірка прокуратури встановила, що ці постанови винесені з порушенням вимог ст. 178 КПК України, оскільки «документи первинного бухгалтерського та податкового обліку цих підприємств не мають значення для встановлення істини у кримінальній справі стосовно Рибенкова».

 

Разом з тим прокуратура повідомила, що постанову про порушення кримінальної справи щодо пана Рибенкова скасовано 21 вересня з мотивів відсутності приводів та підстав для її порушення. Це рішення 5 жовтня підтвердив Апеляційний суд Донецької області. Оскільки справу скасовано, то вже немає підстав для скасування постанов про виїмку документів в інших провайдерів.

 

 

 

 


 

 

Нагадаємо, що проти тотальних перевірок провайдерів та вилучення в них документів протестувала асоціація «Укртелемережа». Дії слідчого, на думку асоціації, були незаконними і містили ознаки зловживання службовим становищем та службовою підробкою. Відповідне звернення «Укртелемережа» надіслала до президента, органів виконавчої влади, в тому числі прем'єр-міністра, СБУ, Державної податкової адміністрації, а також до генерального прокурора і прокурора Донецької області.

 

Тим часом ДПА в Донецькій області, до якої зверталася ТК, відмовилася коментувати скаргу «Укртелемережі», посилаючись на розслідування кримінальної справи.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY