Податкова відмовляється коментувати перевірки провайдерів у Донецькій області

20 Вересня 2010
8000
20 Вересня 2010
17:06

Податкова відмовляється коментувати перевірки провайдерів у Донецькій області

8000
Податкова відмовляється коментувати перевірки провайдерів у Донецькій області

Державна податкова адміністрація у Донецькій області не змогла надати ТК інформацію про перевірки провайдерів у Донецькій області, посилаючись на розслідування кримінальної справи. «У зв'язку з тим, що ви не є учасником процесу, надати інформацію щодо проведення слідчих дій під час розслідування кримінальної справи не є можливим», - таку відповідь з посиланням на відповідні норми закону отримала ТК на свій запит.

 

Однак ТК не запитувала ДПА у Донецькій області про кримінальну справу, натомість  просила прес-службу податкової прокоментувати заяву асоціації «Укртелемережа» про незаконні, на думку «Укртелемережі», перевірки провайдерів програмної послуги в Донецькій області. У прес-службі порадили надіслати запит у письмовій формі. Запит був надісланий електронною поштою 17 серпня, відповідь ТК отримала поштою 20 вересня.

 

Нагадаємо, асоціація «Укртелемережа» висловила протест проти тотальних перевірок податковою міліцією провайдерів програмної послуги, операторів і провайдерів телекомунікацій Донецької області, що відбуваються під егідою розслідування кримінальної справи про ухилення від сплати податків, порушеної стосовно директора ТОВ «Донбасінформзв'язок» пана Рибенкова. За даними асоціації, слідчий виніс десятки постанов про виїмку організаційно-розпорядної та бухгалтерської документації у десятків суб'єктів господарювання, які «не мають жодного стосунку ані до ТОВ "Донбасінформзв'язок", ані до його директора Рибенкова, і взагалі ніколи не чули про цих осіб». «Укртелемережа» звернулася з протестом до прем'єр-міністра, СБУ, Державної податкової адміністрації, а також до генерального прокурора і прокурора Донецької області.

 

Як повідомляє «Укртелемережа», станом на 16 вересня вона отримала кілька відповідей від державних органів:

 

- від Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, де повідомляється, що стосовно окресленої проблеми представник Нацради в Донецькій області не отримував жодного звернення, подібних скарг на теперішній час не надходило і безпосередньо до Нацради. Також зазначено, що порушене питання не належить до компетенції Нацради (лист за підписом першого заступника голови Нацради Оксани Головатенко);

 


- від Державної податкової адміністрації, де повідомляється, що звернення асоціації направлено до слідчого відділу податкової міліції ДПА у Донецькій області для проведення перевірки і подальшого спрямування прокурору з відповідним поясненням слідчого. Крім того, начальника слідчого відділу податкової міліції ДПА у Донецькій області зобов'язано забезпечити проведення об'єктивної перевірки та недопущення при цьому порушень прав громадян;

 

- від Генеральної прокуратури України, де повідомляється, що звернення асоціації направлено до прокуратури Донецької області для розгляду. Про результати розгляду буде повідомлено у встановлений законом строк.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8000
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду