Податкова почала моніторинг ТВі, який сплачує 0% податку на прибуток. Канал вважає такі дії незаконним тиском

4 Листопада 2010
17444
4 Листопада 2010
13:27

Податкова почала моніторинг ТВі, який сплачує 0% податку на прибуток. Канал вважає такі дії незаконним тиском

17444
Податкова почала моніторинг ТВі, який сплачує 0% податку на прибуток. Канал вважає такі дії незаконним тиском

Державна податкова адміністрація розпочала постійний моніторинг господарської діяльності телеканалу ТВі. Податківці аргументують це тим, що телеканал за перше півріччя 2010 року сплатив 0% податку на прибуток. Про це йдеться в листі Державної податкової інспекції у Солом'янському районі міста Києва до ТРК «Телерадіосвіт» (ТВі), наданого ТК прес-службою каналу.

 

Цим листом Державна податкова інспекція у Солом'янському районі міста Києва повідомила, що ТОВ «Телерадіокомпанія "Телерадіосвіт"» переведено на індивідуальне податкове супроводження шляхом здійснення постійного моніторингу їхньої господарської діяльності та упередження можливих порушень у сфері оподаткування. Також податкова просить надати пояснення причин малоприбутковості.

 

«По результатах фінансово-господарської діяльності за І півріччя 2010 року податкова віддача з податку на прибуток становить 0,0%. На підставі п. 3 ст. 11 Закону України "Про державну податкову службу" з метою з'ясування причин податкової віддачі менше 1% та упередження можливих порушень податкового законодавства просимо надати письмове пояснення причин малоприбутковості за І півріччя 2010 року», - йдеться в листі.

 

 


 

 

У відповідь на це канал ТВі виступив із заявою «проти тиску через фіскальні органи на незалежні засоби масової інформації».

 

«Відсутність прибутку для телекомпаній не є порушенням законодавства і не може бути підставою для початку моніторингу. Закон, на який посилається податкова інспекція, не дозволяє останній лише на підставі неприбуткової діяльності втручатися у діяльність телеканалу», - йдеться в заяві

 

Телеканал також звертається до податкової інспекції з відкритим запитом про те, яка причина податкової віддачі менше 1% у телеканалу «Інтер». Адже, згідно з повідомленням АТЗТ «Українська незалежна ТВ-корпорація», збиток каналу у 2009 році становив 296 мільйонів гривень.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17444
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Кркк
4917 дн. тому
Сначала ТВі, потом Никопольский завод феросплавов? Прямо напророчил...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду