Теличенко оскаржила постанови про відмову у порушенні справи проти Кучми та Литвина

6 Жовтня 2010
13935
6 Жовтня 2010
17:12

Теличенко оскаржила постанови про відмову у порушенні справи проти Кучми та Литвина

13935
Теличенко оскаржила постанови про відмову у порушенні справи проти Кучми та Литвина

Представник Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко оскаржила постанови Генпрокуратури про відмову в порушенні кримінальної справи щодо Леоніда Кучми та Володимира Литвина за відсутністю в їхніх діях складу злочину. Про це повідомляє «Українська правда».

 

Також пані Теличенко оскаржила аналогічну постанову щодо Леоніда Деркача, Едуарда Фере та Миколи Мельниченка.

 

На її думку, на сьогодні не має сумнівіву тому, що в так званих записах Мельниченка є справжні розмови, які мали місце в кабінеті президента України, адже окремі учасники розмов впізнали себе і підтвердили факт, що такі розмови справді мали місце.

 

«Слідство вірить показам Пукача про те, що він дістав замовлення вбити журналіста Гонгадзе від тодішнього міністра внутрішніх справ Кравченка, тож чому слідство не вірить його показам, де йдеться про те, що Кравченко нібито узгоджував свої дії з вищим керівництвом, про обізнаність низки осіб щодо злочину, - сказала вона, -  Крім того, в "записах Мельниченка" є вказівка вчинити злочинні дії щодо Подольського та доповідь Кравченка Кучмі про "виховні заходи" щодо опозиціонера. Слідство чомусь категорично цього не помітило і зробило передчасно та необґрунтовано висновок про відсутність складу злочину в діях високопосадовців та Мельниченка».

 

За її словами, скарги розглядатиме суддя Печерського районного суду в місті Києві Лариса Цокол.

 

Як пише «УП», це та сама суддя, під головуванням якої 27 лютого 2004 року Печерський районний суд Києва скасував постанову Управління з розслідування особливо важливих справ ГПУ щодо Пукача про порушення відносно нього кримінальної, що, на думку тодішнього генпрокурора Геннадія Васильєва, заблокувало подальше її розслідування. Згодом, у 2005 році Верховний суд визнав рішення Печерського суду незаконним та скасував його.

 

Розгляд скарг призначено на 16 та 17 години 7 жовтня в приміщенні Печерського районного суду на Хрещатику.

 

Нагадаємо, раніше Теличенко оскаржила до Печерського суду постанову слідчого про закриття справи щодо Олексія Пукача.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13935
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду