День теленезалежності. Святкова телепрограма

21 Серпня 2010
12506
21 Серпня 2010
23:05

День теленезалежності. Святкова телепрограма

12506
19-ту річницю Незалежності телеканали пропонують відзначити переважно без їхньої участі. До уваги глядачів –окремі концерти та трансляції святкових заходів
День теленезалежності. Святкова телепрограма

З офіційними заходами до Дня Незалежності глядачів найдокладніше ознайомить Перший національний і 5 канал. Святкові концерти з Майдану Незалежності транслюватимуть Перший національний та «Інтер». Власний документальний проект в ефірі презентує Новий канал та 23 серпня - СТБ. Більшість каналів ефірної сітки заради святкових телепродуктів не змінюватимуть.

 

 

 

 

 

 

 

Перший національний

 

НТКУ планує трансляцію ще 23 серпня: о 10:30 у прямому ефірі Першого національного глядачам пропонують спостерігати церемонію підняття державного прапора України.

 

 

24 серпня урочисті трансляції буде продовжено. О 9:00 в ефірі - молитва за Україну у Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі. Відвідання богослужіння входить до програми урочистих заходів за участю президента.

 

На 10:00 заплановано початок трансляцій зі прямими включеннями урочистостей з різних міст України. О 13:30 глядачам Першого показуватимуть святковий концерт із Майдану Незалежності за участю українських та зарубіжних виконавців. Трансляцію заходу перериватимуть для виходу в ефір випусків новин о 15:00, 18:00 та «Підсумків дня» о 21:00.

 

Також особливістю ефіру Першого 24 серпня стане відсутність реклами. За словами генерального директора Першого національного Єгора Бенкендорфа, це потрібно для того, щоб «глядачі могли спокійно спостерігати за всіма подіями, які відбуватимуться цього дня в Україні».

 

 

 

5 канал

 

За інформацією прес-служби, ефір 5-го каналу в День Незалежності буде традиційним інформаційно-святковим. У випусках новин журналісти інформуватимуть про головні події в рамках відзначення 19-ї річниці в Києві та регіонах. Крім того заплановано трансляції та прямі включення з головних святкових майданчиків України.

 

 

 

 

Новий канал

 

Редакція програми «Підйом» Нового каналу заради Дня Незалежності вийде з відпустки на день раніше. 24 серпня програма вийде увечері, о 22:05 у форматі вечірки з музикою, піснями і танцями. Також заплановано включення з Майдану Незалежності і спілкування з гостями студії - політиками, спортсменами, відомими продюсерами й артистами. Однією з тем програми стане історія українського шоу-бізнесу. Крім того, за інформацією прес-служби, під час програми ведучі каналу познайомлять глядачів із особливостями проектів нового сезону.

 

 

 

 

 

Також цього дня відбудеться прем'єра проекту «Новий погляд» із ведучим Дмитром Колчинським. Йдеться про цикл документальних фільмів, що буде присвячено таким темам, як «Імперія запахів» чи «Сучасні монахи та їхні життя». 24 серпня о 19:25 в ефір вийде документальна стрічка циклу під назвою «Вже не вмерла Україна» - про те, які зміни відбулися в країні протягом дев'ятнадцяти років.

 

 

 

«Інтер»

 

23 серпня о 21:25 телеканал «Інтер» покаже пряму трансляцію святкового концерту з Майдану Незалежності - без перерв на рекламу. У заході протягом двох із половиною годин візьмуть участь такі виконавці, як Таїсія Повалій, Ірина Білик, Ані Лорак, Вєрка Сердючка, Гайтана та різні художні колективи.

 

 

24 серпня о 21:25 розпочнеться показ історичної драми «Тарас Бульба» Володимира Бортка. Глядачам, які не надто люблять читати, цей режисер відомий екранізацією низки творів - «Собаче серце», «Ідіот», «Майстер і Маргарита». У драмі знімалися Богдан Ступка, Михайло Боярський, Ігор Петренко, Володимир Вдовиченков, Ада Роговцева, Борис Хмельницький, Юрій Бєляев, Даніель Ольбрихський, Олександр Дедюшко, Лесь Сердюк.

 

 

 

«1+1»

 

«Плюси» привітають глядачів о 21:05 фільмом «День Незалежності» американського режисера німецького походження, кумира фантастичних кінофестивалів Роланда Еммеріха. За сюжетом старого доброго фантастичного бойовика, до Землі наближається армада інопланетних кораблів з метою знищити людство і захопити планету. Армії Землі не можуть протистояти такому потужному ворогові. Президент США, разом із групою вцілілих військових і науковців переховується в зоні «51» - суперсекретному об'єкті, де перебуває один із захоплених інопланетних кораблів. В ролі військового льотчика знявся Віл Сміт.

 

 

 

 

Особливістю ефіру «1+1» цього дня стане також показ серіалу «Сім дружин одного холостяка», що йтиме з 10:40 до 19:25. Героєм фільму є жартівник, женолюб, авантюрист і далекобійник, який намагається не втратити жодного шансу, щоби прикрасити своє життя. Він намагається мати законну або не неофіційну дружину в кожному місті і з цією метою подорожує країною. Режисер - Олександр Карпиловський. У ролях знімалися Дмитро Шевченко, Антоніна Деманова, Ірина Климова та Марина Орел.

 

О 23:00 в ефірі транслюватимуть концерт гурту «Океан Ельзи».

 

 

 

ТВі

 

ТВі 15 серпня розпочав до Дня Незалежності телемарафон у рамках телевізійного проекту «Свобода. Демократія. Держава». Він виходить в ефір щодня, крім суботи й неділі, з 18:30 до 20:30. Ведучі - Володимир Павлюк та Артем Шевченко. Гостями ТВі виступають політики, експерти, митці, громадські діячі.

 

 

 

 

 

СТБ

 

Телеканал СТБ 24 серпня сітку не змінюватиме. 23 серпня о 19:00 у рамках історичного проекту вечірнього прайму «В пошуках істини» буде презентовано випуск «В пошуках істини. Тризуб княгині Ольги».

 

 

 

 

 

ICTV

 

ICTV цього дня пропонує глядачам знайти час для перегляду художніх фільмів. О 6.03 в ефірі історія про космічний «ООН» - «Вавілон 5» Майкла Стражинського.

 

О 7:16 в ефірі бойовик Ренні Харліна «Острів головорізів» - про піратів та авантюристів.

 

 

 

 

О 9:52 ICTV покажуть «Копальні царя Соломона» Дж. Лі Томпсона, об 11:55 - фільм «Бельфегор - привид Лувру» Жан-Поля Саломе. Далі в програмі «Аллан Квотермейн: У пошуках Золотого міста» (13:56), «Міцний горішок» (15:57), «Міцний горішок - 2» (19:02), «Співучасник» (21:36), «Переслідуючи "Красний Октябрь"» (00:00).

 

Ілюстрації - rixos.com.ua, www.tvi.ua, www.stb.ua, inter.ua, www.novy.tv, ictv.ua, tv.akado.ru

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12506
Коментарі
24
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
гуцул
4997 дн. тому
Тільки один канал зробив подарунок-це перший.Ни одной хвилини у нас на селі не бачив,шоб не було памперсів чи снікерсів за весь день.Дякую .
пшик на новом
4997 дн. тому
Отэто смотрю "Вже не вмерла Украина" с неким Дмитром Колчинским (он и автор, и ведущий, и режиссер). Парнишка пишет многочисленные расширенные стендапы (на пару-тройку абзацев информации), несясь ПЕШКОМ со скоростью 40 км в час, и резко разворачиваясь. Меня уж порядком укачало. Эта такая находка режиссера? Стесняюсь спросить - нафига? И почему стендапы - Колчинского, а текст за кадром - дикторским голосом? В чем фишка? Звуковая каша, нет стройности аудиовосприятия. Я б и не прыскипувалась, но канал ТААААК анонсировал сие медиасобытие....
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
4997 дн. тому
Щойно у випуску новин ТРК «Україна», який йде о 17:00 бачив сюжет про святкування Дня Незалежності з прямим включенням з центру столиці України кореспондентки Мітіної (якщо не помиляюсь в її прізвищі). Протягом включення вона констатувала, що, хоча на Майдані і є сцена, на якій зараз співають виключно народних пісень, проте люди біля неї не затримуються, проходячи повз. На підтвердження відсутності попиту на українську народну пісню журналістка подає синхрони перехожих: «Мы на это не введемся» - говорить молода дівчина. «Идем смотреть, может где-то есть что-то поинтересней» - додає юнак. Мітіна продовжує репортаж тим, що зазначає: на Хрещатику йде жвава торгівля національною символікою. В кадрі з’являється жінка, яка в’яже маленькому хлопчику синьо-жовту стрічку на голову догори дригом: на горі – жовте, внизу – синє. Потім Мітіна цікавиться в одного з продавців цінами на продукцію. Той показує прапорці і називає ціну, говорячи російською: - Франция – 15 гривен; Італия – 15 гривен; «Интер» (ф/к) – 15 гривен; Украина – 5 гривен: какая страна, такая и цена, - з неприхованою іронією робить висновок продавець. І цей репортаж іде у день найголовнішого свята країни – її Незалежності. Для фіналу не вистачало лише демонстративного, з посмішкою на обличчі витирання кореспонденткою Мітіною своїх ніг об прапор України чи шматування національного стягу або спалення його на камеру. «Браво», «Україна»!
Лукас
4997 дн. тому
надело -все время одно и тоже-начинаешь что то смотреть и реклама как серпом по...Почему все каналы не объединились по примеру первого и не вырубили хоть на день рекламщиков?Или так тяжело ????
Эсмеральда
4997 дн. тому
Но главное в этом всем мы не поеряли-то,что все таки транслируют богослужения в Правосланых храмах.И в этом есть великкая победа,победа над тем,чего мы поеряли за 20 лет независимости.
vere_aol
4997 дн. тому
Ще раз підтверджується: тележурналістика безправна, вона нічого не може, бо не дають и не дадуть, а друковані ЗМІ, Інтернет-видання щось можуть. Наприклад, читайте в "Профілі" статтю Олексія МУстафіна "Слишком независимое государство"
natka mala
4997 дн. тому
Полная пустота на телеканалах. Я только что закончила работу, взяла в руки телепрограмму, чтобы смотреть что-нибудь "спиной", пока бью творчеством по клавишам компа, — и что?! Немного посмотрела Первый, потом включила "РТР", "Каменскую", и далее "Вести", вечером включу 5 канал, "ОРТ-Европа", "НТВ-Мир", RTVI и "Ностальгию"
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4997 дн. тому
А щодо змісту "святкових" ефірів каналів, то можна констатувати, що все українське було відсунуто, вихолощене, витаравлене з ефіру. Кожен святковий день - та ж сама російсько-совкова хрєнь. Україну виганали з ефіру, сказавши: "Иди, бля, отседаво! Лучше поппляши, вот тебе, бля, вышиванка, бля, шаровары, бля, гармонь, бля - он иди на сцену, бля, "танцюй і співай", бля. А вот еще сало, бля, цибуля и соленый огурец, бля, - будет, чем закусить при случае... Ну все, пшла вон осюда..."
Первое не первое
4998 дн. тому
первое не первое,но если за пол года продвигаться на 3 места,то к онцу году на 3-4 точно будет.все таки Первый Национальный никогда за 20 лет такого колличества проектов сразу не делал.
кромвель
4998 дн. тому
Из восьми телеканалов волей судьбы Первый стал на Первое место в статье журналиста.Это знамение!Быть ему Первым через год в этот же день.Наконец-то мы станем эталоном для других коллег.
лирик
4998 дн. тому
я не могу приехать в Киев,но буду смотреть трансляцию.У нас ловит только ут и телескоп.Когда покажут концерт ? В котором часу и на каном канале?ТОлько на 1м ?
Психо
4998 дн. тому
Хорошо,чтоб все телеканалі взяли пример с Первого и хоть по праздниками перестали показівать єту дебильную рекламу.Кто вообще ее смотрит?Я лично принципиально буду смотреть сегодня Первый,потому что когщда вижу рекламу,хочу разбить телевизор.
Алегарф
4998 дн. тому
ГИМН НЕЗАВИСИМОСТИ Просторый славный край приветливых людей – На свет мне повезло родиться среди них. Промеж лучистых рек, сёл, городов, морей Забил живым ключом ещё один родник. Я волен говорить на многих языках, Взойти на пик Карпат, уехать в Воркуту, Нестись по тундре на казахских лошадях, На Валаам податься, осуществить мечту. Могу шахтёром стать, с якутами дружить, Пускай они не пьют – пожалуй, всё ж смогу. Взбредёт – под солнцем век бездельником прожить, Портвейном торговать на крымском берегу. Ещё, владея я гой русским языком, Силён построить дом, ракету, храм, корабль... Автомобиль – к чертям! Пусть колесят на нём Те, кто поспел сражать им наших дурищ-баб. А я дойду пешком на сызраньский вокзал, За честный рубль билет в плацкарт себе возьму – Быть может, рыбаком да на балтийский трал, А может, покорю купечиху-Москву. Да что там, я богач! Завоевать бы мне Красавицу одну, что сводит всех с ума, Эх, ту, что не сберёг дед – седоусый Днепр, Тоскует Малороссия, совсем одна. Подруженек верну – улыбка ей к лицу – От Бреста до Хабаровска пойдет кружить... Метнусь вокруг Земли иль вглубь кавказских руд – Всего имею вдоволь её обворожить. Просторый славный край приветливых людей – На свет мне повезло родиться среди них. Промеж лучистых рек, сёл, городов, морей Забил живым ключом ещё один родник.
Сергій
4998 дн. тому
де на Першому нема реклами?? ось зараз була ... і не якісь там спонсорські ролики , а звичайні реклами блоки ...
Наталя Голованова
4999 дн. тому
Взагалі телебачення відсижується: фільми, та й годі, дуже сумнівної якості, бо нецікаві. Ні журналістики думок, ні якісної публіцистики. Враження таке, що на наших центральних телеканалах, а також на більшості місцевих і регіональних, немає жодної мислячої істоти! Подати історію цих днів, зробити ретроспекцію подій, і без інтетейнменту, а просто оформленим і розумно за думкою. Це, між іншим, може здійснити не обов’язково красуня/красень з довгими ногами/вусами. І не обов’язково штатний працівник ТРО. Не маєте своїх розумників у штаті — шукайте і знаходьте, країна у нас талановита і неосяжна за людським творчим ресурсом! Спорт елементерно задолбав. Видовище для одиниць. Суспільство, в тому числі українське, рухається у напряму інтелектуалізації, насиченості мисленнєвої діяльності, — то чи не занадто нудний спорт?! принаймні ним краще самому займатися, ніж зирити на екрані. Урочистості, навіть у прямій трансляції, — і вони не вирішують проблеми, це не забирає мозок і не дає поштовху мисленню, це парадність і розваги, цікаві здебільшого їх безпосереднім учасникам, і так скаже будь-який психолог: на розваги цікаво не дивитися, а брати в них безпосередню участь, і навіщо зловживати розвагами на ТБ та радіо. Навіть програма Куликова сьогодні не вийде, сором суцільний. Ну, послухаємо Кисельова на 5-му. З Днем незалежності України, що йде, всіх!
Олексій Мазур, Дніпропетрвськ
4999 дн. тому
Українські телеекрани без української символіки. Навіть в державні свята МАЗУР Олексій Миколайович | 23.08.2010 13:02 Вважаю примітним і досить показовим те, що жоден з каналів як всеукраїнських, так і місцевих (в даному випадку – дніпропетровських), не здогадався у ці святкові Дні – Прапора та Незалежності – прикрасити свій логотип у кадрі на екрані синьо-жовтим прапорцем чи стрічкою.Хоча, приміром, на День Валентина, чи "перемоги", вони залюбки оздоблювали свої логотипи відповідними атрибутами. Зокрема, на Першому Національному чужий для України смугастий, помаранчево-чорний "георгієвський хробак", як і по всіх обласних державних ТРК, цілий місяць висів на логотипі. Все навколо тільки ним і було загажено. У День Св. Валентина всі канали охоче розміщують чи то на логотипі, чи поряд з ним різні сердечка. В міжнародний день боротьби зі СНІДом та у вшанування жертв чуми ХХ століття – траурну стрічку, загальноприйняті у світі символи; на восьме березня – малюють вісімку, квіточки; на Новий рік – ялинкове гілля зі снігом, натягують на логотипи червоно-білу шапку Санта Клауса чи Діда Мороза і т. д. і т.п. А до найпершого, найголовнішого державного свята –... аж нічого. Ну "спасибі" їм за це... Отакі вони "українські", "патріотичні", які радше вивісять на своїх екранах російський триколор, двоглавого орла чи зірку Давида, ніж українську символіку та ще й в Дні державних свят. http://www.narodnapravda.com.ua/politics/4c724722b036f/
Наталя Голованова
4999 дн. тому
Взагалі телебачення відсижується: фільми, та й годі, дуже сумнівної якості, бо нецікаві. Ні журналістики думок, ні якісної публіцистики. Враження таке, що на наших центральних телеканалах, а також на більшості місцевих і регіональних, немає жодної мислячої істоти! Подати історію цих днів, зробити ретроспекцію подій, і без інтетейнменту, а просто оформленим і розумно за думкою. Це, між іншим, може здійснити не обов’язково красуня/красень з довгими ногами/вусами. І не обов’язково штатний працівник ТРО. Не маєте своїх розумників у штаті — шукайте і знаходьте, країна у нас талановита і неосяжна за людським творчим ресурсом! Спорт елементерно задолбав. Видовище для одиниць. Суспільство, в тому числі українське, рухається у напряму інтелектуалізації, насиченості мисленнєвої діяльності, — то чи не занадто нудний спорт?! принаймні ним краще самому займатися, ніж зирити на екрані. Урочистості, навіть у прямій трансляції, — і вони не вирішують проблеми, це не забирає мозок і не дає поштовху мисленню, це парадність і розваги, цікаві здебільшого їх безпосереднім учасникам, і так скаже будь-який психолог: на розваги цікаво не дивитися, а брати в них безпосередню участь, і навіщо зловживати розвагами на ТБ та радіо. Навіть програма Куликова сьогодні не вийде, сором суцільний. Ну, послухаємо Кисельова на 5-му. З Днем незалежності України, що йде, всіх!
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4999 дн. тому
Примітно і досить показово те, що жоден з каналів, як всеукраїнських, так і місцевих - в даному випадку - дніпроптеровьских, не здогадався у ці святкові Дні - Прапора та Незалежності - прикрасити свій логотип у кадрі на екрані синьо-жовтим прапорцем чи стрічкою. Хоча на День Валентина, чи "перемоги", вони залюбки оздоблювали свої логотипи відповідними атрибутами. Отакі вони "українські", "патріотичні". Вони радше вивісять на своїх екранах російський триколор чи зірку Давида, ніж українську символіку у дні державних свят. Антиукраїнське падло...
телеафіша
4999 дн. тому
ПЕРШИЙ, 23 серпня , 12:25 - 13:30. Трансляція із Канева. Чому не згадали про ексклюзивну трансляцію Першого із Канева? Вшанування могили Тараса Шевченка. Відкриття першої черги відреставрованого Музею на Чернечій горі. Прямі включення та інтерв"ю із шевченкознавцями, дослідниками заповідника, ініціативною молоддю. Початок трансляції о 12:25 до 13:30. У святкові дні важливо звертатися до Шевченка, прагнути нового прочитання.
способный ученик
4999 дн. тому
хоть на день независимости рекламу уберут.Сколько можно людей мучить.Праздник должен быть праздником во всем.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
5000 дн. тому
to vere_aol // 21.08.2010 20:50:23 "А що у регіонах? Чому така поверхова інформація. Спаисбі й за це, авжеж, але потрібний би огляд не тільки "зверху", а й "з глибини". Адже маємо понад 20 обласних ТРК, купу місцевих, і люди дивитимуться, звичайно, не тільки загальнонаціональні канали. Якщо навіть телекритики чхають з високої висоти на регіони, а значить, і на українця, то чого ж чекати від політиків?!" - у відповідь на питання, подаю анонс і лінк на мій матеріал, присвячений ефіру Дніпропетровської ОДТРК. "ДОДТРК: ВІЛКУЛізація ефіру? або Операція "стабілізація": ...Якщо з наближенням президентських виборів обласний державний канал під орудою Віктора Ожогіна все більше ставав проБЮТівським, але все ж таки зі збереженням в ефірі місця для інших політичних сил, то нині, складається таке враження, що окрім ПР в ефірі взагалі більше нікого немає. А якщо і трапляється хтось ще, то це радше виключення з правил. Про критику губернатора й казати годі. Цього навіть уявити не можна, не те, що почути чи побачити в ефірі. Все, як в старі добрі "кучмівські часи"... На запитання відповідає гендиректор ДОДТРК Валентин Чанглі. >>> http://spetskor.dp.ua/art_1350.php
еж
5000 дн. тому
Правильно что на первом не будет рекламы.у нас ничего кроме него не ловит,а реклама надоела ужасно
natka mala
5000 дн. тому
А про ефір 5 каналу чому не все написали? 23 серпня о 21 з хвилинами вийде "Велика політика" Кисельова, це ж подія
vere_aol
5000 дн. тому
А що у регіонах? Чому така поверхова інформація. Спаисбі й за це, авжеж, але потрібний би огляд не тільки "зверху", а й "з глибини". Адже маємо понад 20 обласних ТРК, купу місцевих, і люди дивитимуться, звичайно, не тільки загальнонаціональні канали. Якщо навіть телекритики чхають з високої висоти на регіони, а значить, і на українця, то чого ж чекати від політиків?! Між тим, суто українська журналістика первісно народилася як саме регіональна, центризм ніколи в праісторії національної української журналістики не був реалією. То ж хочете центризм: спочатку столиця, владна та хитрувата, а решта країїни потім, — то ж і матимете країну столично-хитрувату, хизувату, а справжню країну потім. говоримо одне, робимо інше, потайки шепочемо про зовсім не те. Congratulations із Днем Незалежності, панове журналісти!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду