Міліція вилучила сервер газети «Свободная Одесса» (УТОЧНЕНО)

23 Липня 2010
13101
23 Липня 2010
11:32

Міліція вилучила сервер газети «Свободная Одесса» (УТОЧНЕНО)

13101
Міліція вилучила сервер газети «Свободная Одесса» (УТОЧНЕНО)

Правоохоронні органи вилучили сервер інтернет-провайдера, який обслуговує сайт газети «Свободная Одесса». Про це повідомили агентству «Інтерфакс» у прес-службі одеської громадської організації «Братство».

 

За словами головного редактора газети Володимира Ущаповського, співробітники міліції 22 липня о 22.00 увірвалися в приміщення одного з інтернет-клубів Одеси, де розміщено головний сервер інтернет-версії газети, вигнали з приміщення відвідувачів, побили представника видання «Свободная Одесса» й вивели з ладу обладнання, пише УНІАН.

 

На думку Володимира Ущаповського, «міліція явно виконувала політичне замовлення, адже в присутності операторів місцевих ЗМІ, які вели відеозйомку, представникові газети "Свободная Одесса" викручували руки й били його».

 

Як стверджують у громадській організації «Братство», вилучення сервера відбувалося без законних на те підстав за вказівкою керівництва ГУ МВС України в Одеській області. Причину таких дій громадська організація пов'язує з неодноразовим публікуванням на сайті фактів, які підтверджували корупцію та перевищення службових повноважень високопосадовцями правоохоронних органів Одеси.

 

Джерело «Інтерфаксу» в правоохоронних органах повідомило, що вилучення сервера могло бути пов'язане з низкою судових розглядів між газетою та одеськими чиновниками: «Також на цьому сайті кілька разів публікувалися записи розмов між високопоставленими чиновниками або політиками по телефонах. Розмови явно були записані без відома тих, хто говорив, а, значить, могло бути ухвалене рішення про порушення кримінальної справи або справ за фактами незаконного отримання інформації».

 

Також джерелом зазначається, що декілька днів тому на сайті була опублікована розмова екс-прокурора Одеської області Василя Присяжнюка з Ігорем Марковим, лідером опозиційної партії «Родина».

 

Як з'ясувало УНІАН, керівництво міліції Одеської області стверджує, що знищення інтернет-версії газети «Свободная Одесса» відбулося випадково - внаслідок проведеного рейду-перевірки міських інтернет-клубів. Про це повідомила у відповідь на запит співробітниця Центру громадських зв'язків УМВС України в Одеській області Тетяна Сакара.

 

«22 липня працівниками Управління Держслужби боротьби з економічними злочинами проводилася перевірка роботи інтернет-клубів. В ході перевірки в одному з інтернет-клубів, розміщеному на території Приморського району Одеси, правоохоронці встановили, що на одному з комп`ютерів використовується неліцензована версія програмного забезпечення корпорації ″Майкрсофт″», - уточнює Тетяна Сакара.

 

За словами співробітниці Центу громадських зв'язків, діями працівників клубу заподіяні матеріальні збитки, однак, скільки саме інтернет-клубів було перевірено в ході рейду і які порушення в їх роботі виявлено, пані Сакара відповісти не може.

 

Володимир Ущаповський констатував, що «співробітники УБЕЗ залишили приміщення інтернет-клубу лише близько другої години ночі 23 липня, при цьому незаконно конфіскували й вивезли в невідомому напрямку один із системних блоків».

 

Агентству УНІАН не вдалося зв'язатися з даного питання з начальником обласного МВС Михайлом Яцковим.

 

Наразі сайт видання не функціонує, телефон редакції не відповідає.

 

Газета «Свободная Одесса», а також однойменний сайт та громадська організація виникли у розпалі конфлікту між Одеською мерією та радикальною опозицією. Видання захищало інтереси міської адміністрації. Засновник та видавець газети - Ущаповський Вододимир, задекларований тираж газети - 50 тис. примірників. Більшість матеріалів у виданні публікується авторами під псевдонімами.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13101
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду