Нацрада замовила в УДЦР висновки для «1+1», СТБ, ТОНІСа, «України», 5-го каналу та інших

7 Липня 2010
19768
7 Липня 2010
18:13

Нацрада замовила в УДЦР висновки для «1+1», СТБ, ТОНІСа, «України», 5-го каналу та інших

19768
Нацрада замовила в УДЦР висновки для «1+1», СТБ, ТОНІСа, «України», 5-го каналу та інших

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 7 липня ухвалила рішення замовити в Українського державного центру радіочастот прорахунок вільних частот для впровадження радіомовлення в діапазоні 87,5-108,0 МГц та ефірного аналогового телемовлення, а також щодо збільшення потужності і технічного переносу наявних телепередавачів.

 

Голова Нацради Володимир Манжосов на брифінгу уточнив, що висновки замовлені на прохання ряду телерадіокомпаній і стосуються:

1) ефірного радіомовлення - Херсонська ОДТРК «Скіфія»;

2) ефірного аналогового телемовлення - ТРК «Студія 1+1», Кіровоградська ОДТРК, ТОВ «ТРК ІТВ» (Сімферополь);

3) збільшення потужностей або технічного переносу наявних передавачів - СТБ, ТОНІС, ТРК «Україна», ТРК «Експрес-інформ» (5 канал), Кіровоградська ОДТРК, ТОВ «ТРК ТТV» (Кіровоград), СПД «Попов» (Фастів), ТОВ «Контакт-інформ» (Ніжин).

 

«На сьогоднішньому засіданні ми прийняли рішення про відправлення до УДЦР всіх пропозицій ТРО, які на сьогоднішній день надійшли до Національної ради», - сказав Манжосов.

 

Директор департаменту розвитку мереж групи «1+1» Олег Черниш пояснив ТК, що заявка «1+1» не пов'язана з освоєнням нових частот, а йдеться про частоти, що входять до мережі, яка колись називалася УТ-2 і на якій нині мовить «1+1». «Для того, щоб працювати в законодавчому полі України, необхідно мати дозволи на експлуатацію передавачів. У зв'язку з певними розбіжностями в законодавстві, не завжди ці дозволи в усіх є. Перший етап отримання дозволу - отримання висновків УДЦР», - додав він.

 

Як повідомляла ТК, 14 квітня Нацрада замовила в УДЦР прорахунок частот для Національної радіокомпанії України, а прохання інших компаній за пропозицією члена Нацради Віктора Понеділка залишила на потім.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19768
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду