Андрій Шевченко: БЮТ підтримає кандидатів у члени Нацради від журналістів та громадських організацій

21 Травня 2010
25528
21 Травня 2010
11:20

Андрій Шевченко: БЮТ підтримає кандидатів у члени Нацради від журналістів та громадських організацій

25528
Андрій Шевченко: БЮТ підтримає кандидатів у члени Нацради від журналістів та громадських організацій

БЮТ готовий  підтримати кандидатів від журналістських та громадських організацій при виборах нових членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Про це заявив заступник голови парламентського комітету з питань свободи слова та інформації та депутат (фракція БЮТ) Андрій Шевченко.

 

«У нас дуже часто призначали в Нацраду за одним принципом - політичної відданості. Цю схему треба ламати: в Нацраді повинні працювати люди, чий досвід і репутація гарантуватимуть, що вони працюватимуть на професію і на країну», - сказав він.

 

За словами пана Шевченка вже розпочались  консультації між депутатами з фракцій БЮТ та НУНС про висунення узгоджених кандидатур від опозиційних фракцій парламенту.

 

«Ми маємо переконати Верховну Раду, що телерадіопростором повинні керувати не політики чи лобісти, а професіонали», - додав Шевченко.

 

Нагадаємо, 15 травня Верховна Рада оголосила конкурс на заміщення посад чотирьох членів Нацради, після того, як припинила повноваження Юрія Плаксюка, Віталія Шевченка, Тетяни Лебедєвої та Віктора Понеділка. Конкурс триватиме упродовж 21 дня і парламентські фракції та громадські організації можуть висунути кандидатури на заміщення цих посад, після чого профільний комітет розгляне кандидатури (на це законом відведено до 14 днів) і запропонує їх на голосування в зал.

 

Як відомо, Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ) уже запропонувала своїх кандидатів до парламенту: Катерина М'ясникова (виконавчий директор НАМ), Катерина Котенко (виконавчий директор ІТК) і Микола Фартушний (директор ТОВ «Нові грані», заступник голови правління кредитної спілки «Ефір»).

 

Своїх членів до Нацради має запропонувати і громадський рух «Стоп цензурі!».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25528
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду