Депутати пропонують заборонити рекламу екстрасенсів та телепрограми про них

14 Квітня 2010
16204
14 Квітня 2010
17:03

Депутати пропонують заборонити рекламу екстрасенсів та телепрограми про них

16204
Депутати пропонують заборонити рекламу екстрасенсів та телепрограми про них

Депутати пропонують заборонити в Україні пропаганду діяльності екстрасенсів, знахарів, ворожок та хіромантів. Відповідний законопроект № 6299 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо заборони діяльності екстрасенсів, знахарів, ворожок, хіромантів, та послуг з передрікання майбутнього (долі)» - було зареєстровано у Верховній Раді 13 квітня, проте його текст оприлюднено лише сьогодні.

 

Депутати хочуть заборонити телебаченню транслювати програми  або сюжети за участю екстрасенсів, знахарів, ворожок, хіромантів тощо. Втім, дозволяється показувати документальні фільми, які розповідають про негативний вплив таких осіб і їхньої діяльності.

 

Також пропонується заборонити рекламу послуг з ворожіння, передрікання майбутнього та ін. Загалом же проект спрямований на заборону цієї діяльності як такої.

 

Автори проекту - Юрій Бут, Валерій Дубіль, Микола Рудченко, Григорій Смітюх, Павло Унгурян, Євген Царьков, Світлана Шмельова. У пояснювальній записці вони зазначають, що, на їхню думку, «діяльність екстрасенсів, знахарів, ворожок, хіромантів, та надання послуг з передрікання майбутнього (долі) не  регульована та становить загрозу для психічного, морального та духовного здоров'я нації, підриває духовні підвалини українського суспільства <...> Ще більш складна ситуація із так званими неконтрольованими сеансами екстрасенсів, знахарів, ворожок, хіромантів, та надання послуг з передрікання майбутнього (долі) в телеефірі, які заполонили телебачення, про які уже довгий час сповіщає преса, та правоохоронні органи, наголошуючи на обмані населення, який відбувається».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16204
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Голова
5132 дн. тому
Спалити одного чаклуна на Майдані. І не треба збирати цю ВР, самі затихнуть.
:)
5133 дн. тому
А інквізіцію ще не вводять?
Агроботаника
5133 дн. тому
Давно пора!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду