detector.media
14.04.2010 17:03
Депутати пропонують заборонити рекламу екстрасенсів та телепрограми про них

Депутати пропонують заборонити в Україні пропаганду діяльності екстрасенсів, знахарів, ворожок та хіромантів. Відповідний законопроект № 6299 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів (щодо заборони діяльності екстрасенсів, знахарів, ворожок, хіромантів, та послуг з передрікання майбутнього (долі)» - було зареєстровано у Верховній Раді 13 квітня, проте його текст оприлюднено лише сьогодні.

 

Депутати хочуть заборонити телебаченню транслювати програми  або сюжети за участю екстрасенсів, знахарів, ворожок, хіромантів тощо. Втім, дозволяється показувати документальні фільми, які розповідають про негативний вплив таких осіб і їхньої діяльності.

 

Також пропонується заборонити рекламу послуг з ворожіння, передрікання майбутнього та ін. Загалом же проект спрямований на заборону цієї діяльності як такої.

 

Автори проекту - Юрій Бут, Валерій Дубіль, Микола Рудченко, Григорій Смітюх, Павло Унгурян, Євген Царьков, Світлана Шмельова. У пояснювальній записці вони зазначають, що, на їхню думку, «діяльність екстрасенсів, знахарів, ворожок, хіромантів, та надання послуг з передрікання майбутнього (долі) не  регульована та становить загрозу для психічного, морального та духовного здоров'я нації, підриває духовні підвалини українського суспільства <...> Ще більш складна ситуація із так званими неконтрольованими сеансами екстрасенсів, знахарів, ворожок, хіромантів, та надання послуг з передрікання майбутнього (долі) в телеефірі, які заполонили телебачення, про які уже довгий час сповіщає преса, та правоохоронні органи, наголошуючи на обмані населення, який відбувається».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY