Російський президент доручив обговорити закон про інсайд з журналістами

10 Лютого 2010
19407
10 Лютого 2010
11:27

Російський президент доручив обговорити закон про інсайд з журналістами

19407
Російський президент доручив обговорити закон про інсайд з журналістами

Президент России Дмітрій Медвєдєв доручив Мінфіну обговорити закон про неправомірне використання інсайдерскої інформації з представниками ЗМІ, повідомляє РІА «Новости».

 

За словами Медвєдєва, російській владі необхідно врахувати позицію журналістів відносно закону про інсайд. У жовтні 2009 року Держдума відклала розгляд законопроекту про інсайдерську інформацію. Депутати прийшли до висновку, що документ необхідно доопрацювати, оскільки прийняття законопроекту може потягти за собою притягнення до кримінальної відповідальності великої кількості людей, у тому числі й представників ЗМІ.

 

Законопроект про інсайдерську інформацію розробляли понад шість років, до Держдуми його внесли у грудні 2008 року. У Росії поки що немає чітко розробленої системи контролю за інсайдом, так само відсутнє і чітке визначення інсайдерської інформації.

 

В Україні це питання не врегульоване, зазначив ТК медіаюрист В'ячеслав Якубенко. «Були пропозиції врегулювати це питання під час обговорення проекту Цивільного кодексу ще в 2002 році. Але вони так і не ввійшли до цього кодексу, який прийнятий 2004 року», - сказав В'ячеслав Якубенко. За словами юриста, у західних країнах не рідко проходять судові процеси, на яких розглядаються справи про протиправне поширення інсайдерської інформації. І особи, винні у протиправному поширенні, несуть кримінальну відповідальність. ЗМІ ж, які надрукували цю інформацію, кримінальної відповідальності, як правило, не несуть, каже Якубенко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19407
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду