Асоціація зовнішньої реклами критикує нові нормативні акти КМДА і пророкує збільшення оренди в 3 – 4 рази

25 Січня 2010
13400
25 Січня 2010
19:35

Асоціація зовнішньої реклами критикує нові нормативні акти КМДА і пророкує збільшення оренди в 3 – 4 рази

13400
Асоціація зовнішньої реклами критикує нові нормативні акти КМДА і пророкує збільшення оренди в 3 – 4 рази

Асоціація зовнішньої реклами України вважає, що нові нормативні ініціативи КМДА можуть зруйнувати цивілізовані стосунки в галузі та створити нові корупційні схеми. Таке побоювання асоціація виклала у зверненні  до держорганів, у тому числі до Головного контрольно-ревізійного управління, Держкомпредприємництва та АМКУ.

 

Мова йде про розпорядження КМДА «Про затвердження Порядку розміщення зовнішньої реклами в м. Києві» та «Про створення Комісії з питань реклами в м. Києві». За даними асоціації, ці документи було прийнято 24 грудня, проте ще не опубліковано.

 

Зокрема у зверненні ідеться про те, що в тексті розпоряджень є серйозні протиріччя чинному законодавству - створено непрозорі схеми надходження грошей у бюджет столиці.

 

«Это не только станет причиной правового хаоса в отрасли, но и уменьшит расходные статьи на социальные нужды столицы», - вважають підписанти.

 

За їхніми розрахунками,  якщо раніше 90% надходжень від наружної реклами шло напряму в бюджет міста,  то новий порядок передбачає, що місту надходитиме тільки 30%.  Таким чином бюджет Києва цьогоріч може недоотримати  до 70 млн. грн.

 

«Огромный потенциал для нарушений содержит также новая методика оценки арендной платы - в частности, некий новый орган будет выискивать ржавчину на щитах, оценивать "частоту контактов", а также предоставлять другие виды экспертиз, позволяющие при желании наказывать "чужих" и поощрять "своих". Вместо создания прозрачной схемы управления рекламой, город возвращается к сложным отношениям пятилетней давности: пять органов, каждый из которых может влиять на выдачу разрешений. По оценкам экспертов, стоимость аренды наружной рекламы вырастет в 3-4 раза», - вважають ініціатори звернення, і заявляють, що оспорюватимуть документ в судах.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13400
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
OBI-Consulting.eu
5204 дн. тому
Треба підвищити всі ставки на у 100 разів! це не космічна справа у 3-4 рази підіймать!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду