detector.media
25.01.2010 19:35
Асоціація зовнішньої реклами критикує нові нормативні акти КМДА і пророкує збільшення оренди в 3 – 4 рази

Асоціація зовнішньої реклами України вважає, що нові нормативні ініціативи КМДА можуть зруйнувати цивілізовані стосунки в галузі та створити нові корупційні схеми. Таке побоювання асоціація виклала у зверненні  до держорганів, у тому числі до Головного контрольно-ревізійного управління, Держкомпредприємництва та АМКУ.

 

Мова йде про розпорядження КМДА «Про затвердження Порядку розміщення зовнішньої реклами в м. Києві» та «Про створення Комісії з питань реклами в м. Києві». За даними асоціації, ці документи було прийнято 24 грудня, проте ще не опубліковано.

 

Зокрема у зверненні ідеться про те, що в тексті розпоряджень є серйозні протиріччя чинному законодавству - створено непрозорі схеми надходження грошей у бюджет столиці.

 

«Это не только станет причиной правового хаоса в отрасли, но и уменьшит расходные статьи на социальные нужды столицы», - вважають підписанти.

 

За їхніми розрахунками,  якщо раніше 90% надходжень від наружної реклами шло напряму в бюджет міста,  то новий порядок передбачає, що місту надходитиме тільки 30%.  Таким чином бюджет Києва цьогоріч може недоотримати  до 70 млн. грн.

 

«Огромный потенциал для нарушений содержит также новая методика оценки арендной платы - в частности, некий новый орган будет выискивать ржавчину на щитах, оценивать "частоту контактов", а также предоставлять другие виды экспертиз, позволяющие при желании наказывать "чужих" и поощрять "своих". Вместо создания прозрачной схемы управления рекламой, город возвращается к сложным отношениям пятилетней давности: пять органов, каждый из которых может влиять на выдачу разрешений. По оценкам экспертов, стоимость аренды наружной рекламы вырастет в 3-4 раза», - вважають ініціатори звернення, і заявляють, що оспорюватимуть документ в судах.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY