Суд зобов’язав журнал Wprost виплатити дочці екс-прем’єра Польщі $5 мільйонів

3 Жовтня 2009
21012
3 Жовтня 2009
11:39

Суд зобов’язав журнал Wprost виплатити дочці екс-прем’єра Польщі $5 мільйонів

21012
Суд зобов’язав журнал Wprost виплатити дочці екс-прем’єра Польщі $5 мільйонів

Американський суд зобов'язав один із найавторитетніших тижневиків Польщі - Wprost - виплатити дочці колишнього голови польського уряду Влодзімежа Цімошевича 5 млн доларів відшкодування за образу честі та гідності.

 

За даними Польського інформаційного агентства (РАР), дочка Цімошевича, який очолював уряд Польщі у 1996-1997 роках, подала d суд на журнал у 2005 році за серію публікацій про нібито фінансові махінації, які вона «провернула» спільно з родиною за сприяння батька.

 

Малгожата Цімошевич-Харлан, яка живе у США, 1 жовтня повідомила РАР про прийняте у липні цього року рішення суду.

 

Вона заявила, що не добиватиметься від тижневика фінансового відшкодування, наголосивши, що для неї головне - визнання неправдивими опублікованих у ньому тверджень.

 

Пані Цімошевич-Харлан заявила: «Я сама за освітою журналіст і для мене було незрозумілим, як можна було написати статтю без жодної спроби сконтактуватися зі мною».

 

Вона вважає, що рішення суду в її справі може заохотити інших читачів Wprost оскаржувати публікації, які ображають їхню честь та гідність.

 

За даними польських медіа, у 2005 році Wprost опублікував серію публікацій, у яких стверджував, що дочка Цімошевича з чоловіком «позичила» свому батькові понад 100 тисяч доларів на купівлю акцій однієї з найбільших польських фірм - PKN Orlen. Пізніше ці акції нібито було перепродано набагато дорожче, а прибуток отримали дочка і зять Цімошевича.

 

Представники Wprost відмовилися коментувати цю справу кореспонденту УНІАН у Польщі. Як повідомили УНІАН у Польсько-українській фундації PAUCI, 5 млн долларів - це рекордне для Польщі відшкодування, визначене судом у рамках справи захисту честі та гідності.

 

УНІАН

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21012
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду