detector.media
03.10.2009 11:39
Суд зобов’язав журнал Wprost виплатити дочці екс-прем’єра Польщі $5 мільйонів

Американський суд зобов'язав один із найавторитетніших тижневиків Польщі - Wprost - виплатити дочці колишнього голови польського уряду Влодзімежа Цімошевича 5 млн доларів відшкодування за образу честі та гідності.

 

За даними Польського інформаційного агентства (РАР), дочка Цімошевича, який очолював уряд Польщі у 1996-1997 роках, подала d суд на журнал у 2005 році за серію публікацій про нібито фінансові махінації, які вона «провернула» спільно з родиною за сприяння батька.

 

Малгожата Цімошевич-Харлан, яка живе у США, 1 жовтня повідомила РАР про прийняте у липні цього року рішення суду.

 

Вона заявила, що не добиватиметься від тижневика фінансового відшкодування, наголосивши, що для неї головне - визнання неправдивими опублікованих у ньому тверджень.

 

Пані Цімошевич-Харлан заявила: «Я сама за освітою журналіст і для мене було незрозумілим, як можна було написати статтю без жодної спроби сконтактуватися зі мною».

 

Вона вважає, що рішення суду в її справі може заохотити інших читачів Wprost оскаржувати публікації, які ображають їхню честь та гідність.

 

За даними польських медіа, у 2005 році Wprost опублікував серію публікацій, у яких стверджував, що дочка Цімошевича з чоловіком «позичила» свому батькові понад 100 тисяч доларів на купівлю акцій однієї з найбільших польських фірм - PKN Orlen. Пізніше ці акції нібито було перепродано набагато дорожче, а прибуток отримали дочка і зять Цімошевича.

 

Представники Wprost відмовилися коментувати цю справу кореспонденту УНІАН у Польщі. Як повідомили УНІАН у Польсько-українській фундації PAUCI, 5 млн долларів - це рекордне для Польщі відшкодування, визначене судом у рамках справи захисту честі та гідності.

 

УНІАН

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY