Черновецький запропонував журналістці СТБ покаятись і прирівняв Ґонґадзе до Шевченка (виправлено)

24 Грудня 2008
15550
24 Грудня 2008
09:30

Черновецький запропонував журналістці СТБ покаятись і прирівняв Ґонґадзе до Шевченка (виправлено)

15550
Черновецький запропонував журналістці СТБ покаятись і прирівняв Ґонґадзе до Шевченка (виправлено)
Мер Києва Леонід Черновецький закликав журналістку СТБ Олену Гайван покаятися за запитання про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для юридичних осіб, яке було поставлене йому 22 грудня під час відкриття пам'ятника Георгію Ґонґадзе, повідомляє «Главред-Столиця».
 
На прес-конференції 23 грудня Черновецький не лише відмовився відповідати на питання журналістки, але й навіть не став слухати її. Він перебив журналістку: «Будь ласка, якщо ви покаєтеся публічно, буде запитання. Ви вчора на урочистому заході щодо відкриття пам'ятника Ґонґадзе почали питати мене про тарифи. Це нормально - ставити мені такі запитання на такому заході?». У відповідь журналістка запитала, чи можна сьогодні поставити це запитання, але Черновецький був невблаганний і відмовився.
 
На початку прес-конференції мер Києва також висловив своє невдоволення з приводу матеріалів про відкриття пам'ятника Ґонґадзе. «Я у шоці від деяких коментарів, які я прочитав сьогодні у пресі, з приводу пам'ятника видатному українцю, патріоту Ґонґадзе. Хоча це питання не стосується нашої зустрічі, я на ньому зупинюся», - обурювався мер Києва.
 
На його думку, пам'ятники потрібно встановлювати не тільки мертвим героям, але й живим. «Масштабнішої фігури в історії України, окрім, можливо, лише Шевченка, за подвигом, здійсненим у дуже складний час, окрім Ґонґадзе,  нікого немає», - сказав Черновецький.
 
Черновецький нагадав, що у 1998 році, коли займався проектом «За красиву Україну», в адміністрації Президента, на дуже високому рівні йому погрожували, що вб'ють, і це загнало його «у депресію на 10 років».
 
«Коли б не Георгій Ґонґадзе, а він з'явився потім, напевно на його місці могли опинитися багато скромних тисяч людей», - сказав мер.
 
Нагадаємо, Леонід Черновецький оголосив про свій намір заснування премії для журналістів за найкращий матеріал про Ґонґадзе, а також стипендії його імені для студентів-журналістів. Це обурило головного редактора «Української правди» Олену Притулу.
 
Фото Яни Новоселової
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15550
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
!!!
5598 дн. тому
Согласна с Алегарфом. Я тоже не понимаю, почему, другим можно спекулировать на имени погибшего журналиста, а как Черновецкий что-то скажет - так они возмущаются.
один в поле не воин!
5601 дн. тому
А коллеги-журналисты тоже молодцы! могли бы и поддержать коллегу с СТБ и тоже космоса спросить про тарифы или вообще не задавать ему вопросов и уйти с пресс-конференции! Вот такая она,журналистская солидарность.....
Алегарф
5601 дн. тому
А почему Притулу так бесит, что дело, на котором планировал спекулировать ещё не один выводок деморалов, сдвинулось с мёртвой точки, что Черновецкий говорит довольно серъёзные вещи, которые почему-то вызывают или смех или раздражение! Что, Космос - не тот человек, который имеет право об этом в открытую заявлять??? Так никто другой же не скажет, в том-то и дело!!! Леонид, держись, мы с тобой! *здесь, если хотите, можете смеяться*
элка
5601 дн. тому
А журналисты сьедят, не подавяться, да еще и добавку попросят. А потом будут спрашивать , как Притула: "Люди, что делать?" Так и хочется ответить в рифму детсадовской присказкой. Если вы хаваете это глумление, если вы продолжаете изображать массовку на т.н. "пресс-конференциях" Ющенко: вы делаете вид, что спрашиваете о наболевшем, а он - что отвечает; никто не то, что бы взять и в лоб спросить: что вы, уважаемый, верзете?! За кого вы нас и весь народ держите?! Так даже просто не идти туда, как стаду - у вас, журналистов, храбрости не хватает! Вот и жуем все вместе лёнь с витями всех калибров!
Любовница Довгого
5601 дн. тому
Друзья надо и дальше в своих материалах облизывать Черновецкого.Может и вам доплатят як Шустеру 1 млн. в имесяц
Чернігівецький
5601 дн. тому
та расспаясались эти паяцы журналюги отвечать будут скоро перед моей паствой и это реально моя паства в будущем это весь Киев малоимущих да кКиев я сделаю городом для малоимущих
Он жа Бог и Сандей пастор Его!
5601 дн. тому
Как она посмела вообще, журналистка эта, перечить Богу?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду