detector.media
24.12.2008 09:30
Черновецький запропонував журналістці СТБ покаятись і прирівняв Ґонґадзе до Шевченка (виправлено)
Черновецький запропонував журналістці СТБ покаятись і прирівняв Ґонґадзе до Шевченка (виправлено)
Мер Києва Леонід Черновецький закликав журналістку СТБ Олену Гайван покаятися за запитання про підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги для юридичних осіб, яке було поставлене йому 22 грудня під час відкриття пам'ятника Георгію Ґонґадзе, повідомляє «Главред-Столиця».
 
На прес-конференції 23 грудня Черновецький не лише відмовився відповідати на питання журналістки, але й навіть не став слухати її. Він перебив журналістку: «Будь ласка, якщо ви покаєтеся публічно, буде запитання. Ви вчора на урочистому заході щодо відкриття пам'ятника Ґонґадзе почали питати мене про тарифи. Це нормально - ставити мені такі запитання на такому заході?». У відповідь журналістка запитала, чи можна сьогодні поставити це запитання, але Черновецький був невблаганний і відмовився.
 
На початку прес-конференції мер Києва також висловив своє невдоволення з приводу матеріалів про відкриття пам'ятника Ґонґадзе. «Я у шоці від деяких коментарів, які я прочитав сьогодні у пресі, з приводу пам'ятника видатному українцю, патріоту Ґонґадзе. Хоча це питання не стосується нашої зустрічі, я на ньому зупинюся», - обурювався мер Києва.
 
На його думку, пам'ятники потрібно встановлювати не тільки мертвим героям, але й живим. «Масштабнішої фігури в історії України, окрім, можливо, лише Шевченка, за подвигом, здійсненим у дуже складний час, окрім Ґонґадзе,  нікого немає», - сказав Черновецький.
 
Черновецький нагадав, що у 1998 році, коли займався проектом «За красиву Україну», в адміністрації Президента, на дуже високому рівні йому погрожували, що вб'ють, і це загнало його «у депресію на 10 років».
 
«Коли б не Георгій Ґонґадзе, а він з'явився потім, напевно на його місці могли опинитися багато скромних тисяч людей», - сказав мер.
 
Нагадаємо, Леонід Черновецький оголосив про свій намір заснування премії для журналістів за найкращий матеріал про Ґонґадзе, а також стипендії його імені для студентів-журналістів. Це обурило головного редактора «Української правди» Олену Притулу.
 
Фото Яни Новоселової
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY