Керівники дніпропетровського «34 каналу» заперечують, що продали свої акції

14 Листопада 2008
17558
14 Листопада 2008
17:52

Керівники дніпропетровського «34 каналу» заперечують, що продали свої акції

17558
Керівники дніпропетровського «34 каналу» заперечують, що продали свої акції
Керівники дніпропетровської муніципальної телекомпанії «34 канал» не продавали свої пакети акцій, як стверджують депутати міської ради. Про це «Детектор медіа» повідомив голова правління АТЗТ «ТСД» (34 канал) Володимир Білий.
 
«На нас продовжують тиснути. Ми зараз тільки отримали протокол сесії і офіційне рішення міськради, яке було оформлене юридично. На наступному тижні працюватимуть комісії з перевіркою на предмет реального становища», - сказав він. На думку пана Білого, проблема виникла «на рівному місці». «Начебто ми з директором КП «Дніпропетровська міська студія телебачення» Євгеном Надіоном продали акції в обхід міськради. Так от: ми їх не продавали, - каже Володимир Білий. – Ми залишаємось акціонерами. Ми намагались убезпечити свої акції, звернувшись до професійних юристів. При цьому ми не порушили жодних законів». Володимир Білий переконаний, що його опоненти бояться вирішення питань через суд, і має намір перевести конфлікт у юридичну площину. За його словами, питання реорганізації АТЗТ в ТОВ має вирішуватися не на сесії міськради, а на зборах акціонерів, тож рішення депутатів буде оскаржене в суді.
 
Нагадаємо, 10 листопада на позачерговій сесії Дніпропетровської міської ради депутати ухвалили рішення рекомендувати міському голові Іванові Куліченку доручити провести розслідування щодо «34 каналу», відсторонивши Євгена Надіона від виконання службових обов’язків на час розслідування. Також на порядок денний було винесено питання про реорганізацію каналу з акціонерного товариства закритого типу у товариство з обмеженою відповідальністю із можливим збільшенням статутного капіталу за умовою збереження за міськрадою блокуючого пакету акцій (41%). Депутати стверджують, що двоє акціонерів АТЗТ «Телевізійна служба Дніпропетровська» — Євген Надіон та Володимир Білий, кожен із яких володів 18-відсотковим пакетом акцій товариства, без відома Дніпропетровської міської ради, яка є власником 32% акцій, продали свої частки невідомому покупцеві.
 
Днями на підтримку колективу «34 телеканалу», який погрожує розпочати голодування на знак протесту, виступила Дніпропетровська обласна організація Національної спілки журналістів України. «Органи влади мають забезпечити захист журналістів від політичного та економічного тиску Секретаріат Дніпропетровської обласної організації Національної спілки журналістів України, обговоривши ситуацію, яка склалася навколо 34 каналу, констатує, що це є черговий приклад збільшення політичного тиску на засоби масової інформації напередодні виборчих кампаній. Проявом цього стала ситуація навколо 34 телеканалу. Безумовним є те, що відносини власності у ЗМІ мають бути прозорими. Власники не повинні ховатися за офшорними компаніями та мають бути представлені журналістському колективу, взяти на себе зобов'язання по дотриманню редакційної угоди каналу та узгоджувати свої дії з редакційної радою ТРК. Розмова про будь-які зміни у діяльності каналу, структурі його власності має бути проведена прозоро з журналістським колективом та повідомлена громадськості», – йдеться у заяві.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17558
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду