Дмитро Табачник: Ідея суспільного мовлення – мертва

1 Лютого 2008
17984
1 Лютого 2008
15:04

Дмитро Табачник: Ідея суспільного мовлення – мертва

17984
Дмитро Табачник: Ідея суспільного мовлення – мертва
Народний депутат Дмитро Табачник (фракція Партії регіонів) на підсумковій колегії Держтелерадіо України припустив: може, ідея створення суспільного мовлення не є живою, зважаючи на те, як важко вона просувається. «Філософ Платон зазначав, що справді жива ідея обов’язково проб’є собі дорогу. А коли сьогодні придивитися уважніше до розроблених концепцій, виникає думка: а чи немає тут бажання за рахунок платників податків створити собі щось таке, щоб ніхто не контролював, ніхто ні перед ким не відповідав?».
 
Дмитро Табачник висловив жаль з того приводу, що керівництво уряду не прийшло послухати звіт Держтелерадіо. Він вважає, що при загальному зростанні бюджету на 30%, збільшення фінансування інформаційної сфери держави всього на 19% є недостатнім, адже в деяких структур цей показник становить 59%. За такою схемою бюджет Держтелерадіо мав би становити не 622, а 810 млн грн (за зростання на 50%).
 
На думку пана Табачника, в рішенні колегії варто було б відобразити глобальніші законотворчі пропозиції: не тільки прийняття інформаційного кодексу, а й прийняття закону про роздержавлення. Нардеп розділив обурення голови НСЖУ Ігоря Лубченка з того приводу, що законопроект про роздержавлення, якому вже шостий рік, передали на візування новому керівництву Міністерства юстиції, а міністерство, у свою чергу, вирішило написати новий. Пан Табачник порадив своєму наступникові «взяти слухавку і настукати по чолу» Міністрові юстиції, тоді через місяць закон опиниться в нього на столі.
 
«У рішенні колегії немає масштабності. Даремно ви відмовилися від ідеї створення національного медіацентру та національного видавничого дому. Зміна політичної складової уряду не повинна впливати на хороші справи, які мають коротко- і довгострокову перспективи», – сказав Дмитро Табачник, оцінивши роботу Держтелерадіо «позитивно-задовільно».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17984
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
доброчин
5925 дн. тому
Табачник хоч і "{CENSORED}", але мудрий. Спить і баче державне телебачення собі "прихватизованим". Як тільки стає "при справі", зразу ж "рухає" роздержавлення, читай - прихватизацію. Як тільки бачить, що нічого не перепаде, зразу ж з*їжджає . Думаю, було б правильно дати спокій державним ЗМІ, суспільне створити на іншій базі, наприклад, на олігархічній.Хай би собі бавились, всеодно їм до народу ніякого інтересу немає.
kulik
5928 дн. тому
Это благодаря таким табачникам Украина до сих пор никак не выберется из глухого совка, а государственное телевидение, финансируемое исправно из карманов налогоплательщиков, поет гимны очередным чиновникам, от которых сегодня зависит их финансирование. Рейтинг при этом - ноль целых, фиг десятых. Деньги выброшены в пропасть. Зато чиновники довольны, они влияют и контролируют. А в нормальных странах давно существует общественное вещание. Где нет таких табачников.
Госць
5928 дн. тому
Дмитро Табачник за його ж філософією - сам {CENSORED}
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду