Луцька журналістка втратила роботу, запитавши мера про дрес-код

5 Грудня 2007
27507
5 Грудня 2007
16:53

Луцька журналістка втратила роботу, запитавши мера про дрес-код

27507
Луцька журналістка втратила роботу, запитавши мера про дрес-код
Керівництво ТРК «Аверс» (Луцьк) припинило співпрацю з журналісткою Анною Ковалінською через те, що вона запитала в мера про дрес-код для представників ЗМІ. Конфлікт розпочався після прес-конференції міського голови: до телерадіокомпанії зателефонували з мерії і сказали, щоб журналіст Анна Ковалінська більше не з’являлася до міської ради.
 
«Тоді  я прийшла в цілком пристойному вигляді. Проте мені заборонили сюди з’являтися, аргументуючи тим, що я не дотримуюся дрес-коду», - цитує її слова «Волинська правда».  За словами колег, тоді Анна з’явилася в мерії, вдягнена в міні-шорти та ботфорти.
 
Після наступної оперативної наради в мерії, яка відбулася 4 грудня, Анна Ковалінська вирішила публічно поцікавитися у міського голови Богдана Шиби, що ж це за «секретний дрес-код» і чому його зміст не довели до відома журналістів.
 
Міський голова у свою чергу запевнив, що ніхто не збирається обмежувати працівників ЗМІ ані в доступі до приміщення міської ради, ані у формі одягу. «Ми не будемо говорити ані про дрес-код, ані про права журналістів і закони, які це регулюють. Будь ласка, приходьте хоча б у чомусь, у чому – вибирайте самі. Єдине, про що я прошу, коли ви будете вибирати, враховуйте, що я особисто перед собою ставлю високу планку.   І по тому, в якому одязі ви прийдете, я судитиму, як ви ставитися до мене», – зазначив він.
 
Наступного дня керівництво ТРК «Аверс» повідомило Анні Ковалінський, що канал не буде співпрацювати з нею надалі. «Журналіст Анна Ковалінска була не нашим працівником, а позаштатним кореспондентом, - прокоментував «Телекритиці» ситуацію директор ТРК «Аверс» Володимир Сінькевич. – Причина її звільнення - не те, що вона не дотримувалася дрес-коду, а те, що підняла цю тему підчас  оперативки  міського голови. Ми просто відмовилися співпрацювати з нею надалі».
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27507
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Депутат Луцької міської ради
5553 дн. тому
А чи відомо Вам, шановні, хто ж власник "Аверсу"? Кирильчук!, під яким гарно лежить Шибанутий...
Анна Ковалінська
5804 дн. тому
Браво! Це я хочу сказати недолугому коментатору..."правда життя" Чесно, скандал розбурхали без причин, і зовсім не з моєї вини, причиною послужила банальна "жіноча заздрість" пані Радавської. Вона вже не в тому віці, і не має тих зовнішніх даних, що в молодих журналісток...А на нараду я з"явилася не в ботфортах, а в нормальному взутті і мої "міні-шорти" - це ж смішно...в мене їх навіть немає. І невже я така "недалека", щоб з"явитися в муніципалітет в такому вигляді... А такій телекомпанії гріш-ціна, якщо вона так цінує своїх працівників, а вона їх зовсім не цінує, навіть зарплату платить таку.....що смішно....Я не шкодую, що пішла звідти. Шкода, що там залишились люди, яких я дуже люблю і поважаю...З повагою, Анна Ковалінська
Правда життя
5929 дн. тому
Про що ви, колеги? Можливо, для багатьох з вас це й таємниця за сімома печатками, але певний сенс у претензіях до Ковалінської є. Вона так приперлася б і на інтерв'ю з важко хворою людиною у хоспісі? Чи з главою держави? Якщо вона не задтна зрозуміти, що є певні правила і етичні норми, і ходить до державних установ у викличному вбранні, а також звертається до керівництва міста під час офіційного заходу із запитаннями, які цікавлять не аудиторію ТРК, а її особисто (і я навіть здогадуюся, навіщо - аби шокувати усіх, привернути до себе увагу такими дешевими вибриками, надбати у такий сумнівний спосіб скандальної репутації та публічності) - то чому таку позаштатну журналістку має тримати будь-яке видання чи телерадіокомпанія? Хіба що щось найжовтіше бульварне... Свобода слова свободою слова, але межі пристойності не варто переступати. Вона там була не тому, що вона така особлива, і не як приватна особа, а тому що їй як позаштатному кореспонденту ТРК делегували право представляти телеглядачів, бути їхніми очима та вухами. А вона замість цього трусила напівголою сракою перед чиновництвом, а потім ще робила собі дешевий піар на нібито скандалі з міським керівником. Гидко це все...
Dis
5963 дн. тому
Взагалі я знаю цю людину, і нічого незвичного в її одязі не було, просто керівництво працюн на два фронта і не зацікавлене в підтримці своїх працівників, через причини відомі тільки їм. Анька тримайся!!!
DimOK
5987 дн. тому
Журналистка думала, что пришла на пляж?
rlk
5987 дн. тому
тю... дурня. мені один редектор також казав, щоб я не носила блакитних колготів, бо спілкуюся з серйозними людьми. а другий сказав, що йому подобається, як я вдягаюся. хоча спілкуюся я що для одного, що для другого видання з одним і тим же колом осіб. ботфорди з шортами таки не дуже, як на мене, але це точно не привід для подібних скандалів. а запитання журналістки - не привід для її звільнення. нічого, знайде собі кращу роботу
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду