detector.media
05.12.2007 16:53
Луцька журналістка втратила роботу, запитавши мера про дрес-код
Луцька журналістка втратила роботу, запитавши мера про дрес-код
Керівництво ТРК «Аверс» (Луцьк) припинило співпрацю з журналісткою Анною Ковалінською через те, що вона запитала в мера про дрес-код для представників ЗМІ. Конфлікт розпочався після прес-конференції міського голови: до телерадіокомпанії зателефонували з мерії і сказали, щоб журналіст Анна Ковалінська більше не з’являлася до міської ради.
 
«Тоді  я прийшла в цілком пристойному вигляді. Проте мені заборонили сюди з’являтися, аргументуючи тим, що я не дотримуюся дрес-коду», - цитує її слова «Волинська правда».  За словами колег, тоді Анна з’явилася в мерії, вдягнена в міні-шорти та ботфорти.
 
Після наступної оперативної наради в мерії, яка відбулася 4 грудня, Анна Ковалінська вирішила публічно поцікавитися у міського голови Богдана Шиби, що ж це за «секретний дрес-код» і чому його зміст не довели до відома журналістів.
 
Міський голова у свою чергу запевнив, що ніхто не збирається обмежувати працівників ЗМІ ані в доступі до приміщення міської ради, ані у формі одягу. «Ми не будемо говорити ані про дрес-код, ані про права журналістів і закони, які це регулюють. Будь ласка, приходьте хоча б у чомусь, у чому – вибирайте самі. Єдине, про що я прошу, коли ви будете вибирати, враховуйте, що я особисто перед собою ставлю високу планку.   І по тому, в якому одязі ви прийдете, я судитиму, як ви ставитися до мене», – зазначив він.
 
Наступного дня керівництво ТРК «Аверс» повідомило Анні Ковалінський, що канал не буде співпрацювати з нею надалі. «Журналіст Анна Ковалінска була не нашим працівником, а позаштатним кореспондентом, - прокоментував «Телекритиці» ситуацію директор ТРК «Аверс» Володимир Сінькевич. – Причина її звільнення - не те, що вона не дотримувалася дрес-коду, а те, що підняла цю тему підчас  оперативки  міського голови. Ми просто відмовилися співпрацювати з нею надалі».
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY