ПАРЄ стурбована проблемою контролю Кремля над російськими електронними ЗМІ

11 Листопада 2007
27254
11 Листопада 2007
15:23

ПАРЄ стурбована проблемою контролю Кремля над російськими електронними ЗМІ

27254
ПАРЄ стурбована проблемою контролю Кремля над російськими електронними ЗМІ
Парламентська асамблея Ради Європи стурбована тим, що електронні медіа Росії практично повністю контрольовані державою, повідомляє російська інформаційна агенція Інтерфакс.
 
 «Ми висловили стурбованість у зв'язку з тим, що держава майже повністю контролює електронні ЗМІ», - заявив у п'ятницю на прес-конференції у центральному офісі «Інтерфаксу» доповідач ПАРЄ у Росії Люк ван дер Бранде.
 
Пан ван дер Бранде, який очолює передвиборну місію ПАРЄ у Росії, зазначив, що для забезпечення вільних і справедливих виборів необхідно, аби всі громадяни мали вільний доступ до інформації.
 
«На жаль, нас поінформували, що партія, яка править, майже повністю контролює ефір. Це, на наш погляд, не відповідає принципам проведення вільних демократичних виборів, - сказав він, пояснивши: - Законодавство про вибори передбачає рівний доступ до ЗМІ всіх учасників політичного процесу».
 
Глава делегації ПАРЄ також зазначив, що сьогодні виникла ситуація, коли президент Росії Владімір Путін пов'язав себе з однією політичною партією. Це, за словами Люка ван дер Бранде, є «внутрішньою справою Росії», а також «правом і вільним вибором» Путіна, проте, за його словами, виникає питання, «чи не будуть змішуватись у ефірі функція президентська та функція учасника політичного процесу, кандидата в депутати».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
27254
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду