Україна як двигун росту CME, або що сказав Рональд Лаудер про Коломойського

5 Вересня 2007
7796
5 Вересня 2007
18:35

Україна як двигун росту CME, або що сказав Рональд Лаудер про Коломойського

7796
Рональд С. Лаудер засновник та голова «CME» пов‘язує чимало сподівань із входженням Ігоря Коломойського до ради директорів медіа-холдінгу.
Україна як двигун росту CME, або що сказав Рональд Лаудер про Коломойського

Кілька років один з найбагатших українських олігархів Ігор Коломойський намагався стати ще й одним з найбільших медіа магнатів, прикупивши один з флагманів українського телебачення канал «1+1». Однак, після багатьох судових розбором йому так і не вдалося довести, що він купив акції каналу у Олександра Роднянського та Бориса Фуксмана. Але Коломойський не здався, і вирішив «піти в обхід» - він купив акції СМЕ, корпорації, яка володіє контрольним пакетом «1+1». 3% акцій коштували йому якихось 110 мільйонів доларів, однак власник СМЕ відразу запросив його до Ради директорів. Саме в такий спосіб Коломийський отримав доступ до бажаного каналу. Ми публікуємо статтю з «Newswire», де подана точка зору Лаудера щодо нового акціонера.

Рональд С. Лаудер засновник та голова «CME» пов‘язує чимало сподівань із входженням Ігоря Коломойського до ради директорів медіа-холдінгу. «Я знаю Ігоря Коломойського певний час та у захваті від нього, надзвичайно обізнаного бізнесмена з глибинним знанням України. Ігор Коломойський розуміє значення незалежного телебачення не лише для України, але й для всій Східній Європи. Я радий вітати його як нашого нового члена ради директорів та вірю, він надзвичайно допоможе «CME», - цитує Рональда Лаудера, голову ради директорів без виконавчих повноважень компанії «Central European Media Enterprises Ltd» (CME) американська інформаційна мережа «Newswire».

У свою чергу керуючий справами «CME» Майкл Гарін сказав: «Інвестори мусять сприймати цей крок, як значний вотум довіри. (...) Також, ця інвестиція пана Коломойського мусить підкріпити погляд «CME» на Україну як на потужний двигун росту компанії в майбутньому».

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що Ігор Коломойський придбав за майже 110 мільйонів доларів 3% акцій «CME». Внаслідок чого бізнесмена запросили приєднатися до Ради директорів «CME». «Як я казав декілька тижнів тому, - продовжує пан Гарін, - коли ми оприлюднили прибутки другого кварталу, «ми впевнені, що упродовж декількох наступних років Україна стане найвеличезним ринком, на якому ми працюватимемо. Ми залишаємося повністю повязаними зобов‘язаннями з Україною та продовжуватимемо активно, але обережно шукати можливості посилювати і далі нашу присутність там». Сьогоднішнє оголошення є головним показником цього зобовязання».

Ігор Коломойський прокоментував це таким чином: «CME» є однією з медіа компаній, що найшвидше розвивається та найкраще керується у світі та представляє надзвичайну можливість вкласти інвестиції для мене. Я вражений керівницькою командою компанії, баченням та раціональним фінансовим підходом. Я сподіваюся працювати з моїми новими колегами з Ради та керівництвом «CME», щоб забезпечити історію успіху «CME» у часи, коли переспективи є настільки яскравими і для України і для інших ринків, на яких працює ця компанія. Рональд Лаудер був піонером, допомагаючи країнам Центральної та Східної Європи заснувати незалежні ЗМІ, що є настільки критичними по відношенню до розвитку їх економіки та політичних систем».

«Newswire» нагадує, що «CME» є компанією телемовником, що має провідні мережі у шести центрально- та східноєвропейських країнах, з загальною кількістю глядачів 90 мільйонів. Канали холдингу існують в Хорватії (Nova TV), Чехії (TV Nova, Galaxie Sport , Румунії (PRO TV International, Acasa, PRO Cinema and Sport.ro) , Словакії (Markiza, Galaxie Sport), Словенії (POP TV, Kanal A) та Україні (Студія 1+1, Студія 1+1 International, Kino, Citi).

«Newswire»
Переклад з англійської ІМІ
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
IMI
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7796
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду