НСЖУ нагородила переможців конкурсу «Я — журналіст!»

НСЖУ нагородила переможців конкурсу «Я — журналіст!»

28 Грудня 2016
2017
28 Грудня 2016
09:51

НСЖУ нагородила переможців конкурсу «Я — журналіст!»

2017
У Національній спілці журналістів України 23 грудня відбулась церемонія нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу учнівських творчих робіт «Я — журналіст!».
НСЖУ нагородила переможців конкурсу «Я — журналіст!»
НСЖУ нагородила переможців конкурсу «Я — журналіст!»

Учасники конкурсу — а ними цьогоріч стали 508 учнів 8-11 класів та студентів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації із 20 областей України — готували есе на тему “Чим приваблює мене професія журналіста” і конкурсну роботу (в номінації “стаття”, “фото” або “відео”) на одну із тем: “Цікаве поряд”, “Що б я змінив на краще у своєму населеному пункті” або “Перший університет України: до 440-річчя Острозької академії”.

Засновники конкурсу — Видавничий дім “ОГО” (м.Рівне), Національний університет “Острозька академія” та управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації. Оргкомітет змагання юних журналістів очолює головний редактор Видавничого дому “ОГО”, викладач кафедри журналістики Національного університету “Острозька академія” Віталій Голубєв — переможець творчого конкурсу НСЖУ 2016 року в номінації “Журналіст обласних і регіональних видань”.

Розпочавши свою історію у 2009 році як обласний конкурс із “пропискою” в Рівному, за 7 років “Я — журналіст!” вийшов на загальноукраїнський рівень. Так, цього року кожна третя конкурсна робота надійшла із Донецької та Луганської областей.

- Нас приємно вразив рівень цьогорічних робіт, - зазначив Віталій Голубєв. - Тому боротьба за призові місця була досить напруженою — враховувалась різниця буквально в півбала. Цьогоріч особливо помітно, що конкурсанти не стоять осторонь актуальних проблем сучасної України. Вони гостро і відверто пишуть про те, чим живе суспільство, активно висловлюють власну громадянську позицію.

Своєрідним відображенням гострої конкуренції між конкурсантами стало й те, що цьогоріч журі вперше встановило Гран-прі — для кращої з-поміж кращих робіт. Володарем цієї відзнаки став десятикласник із Кривого Рогу Максим Куждін. Його стаття містить пропозиції з розвитку промислового туризму в Кривому Розі. А переможцями у номінаціях “стаття”, “фото” і “відео” стали відповідно Євгенія Соболєва із Хмельницького, Марія Рудковська із Харкова та народна студія телебачення і преси “Рожевий слон” із міста Добропілля Донецької області.

Національна спілка журналістів України встановила для двох переможців конкурсу власні відзнаки — за висвітлення позитивного образу українського журналіста. Їх отримали дев'ятикласниці Анастасія Хосвич із Волині (за статтю про місцевого журналіста Валеріана Тинчука, нагородженого Золотою медаллю української журналістики) та Ірина Папакиця з Маріуполя (за матеріал про журналіста-земляка, кавалера Почесного знаку НСЖУ Анатолія Балджи).

Перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко взяв участь у церемонії нагородження переможців конкурсу, щиро привітав учнів і вручив їм дипломи та пам'ятні подарунки від найбільшої журналістської організації України.

- Нині, у період інформаційної війни, в епоху бурхливого розвитку нових інформаційних платформ, на журналістах лежить особлива відповідальність за достовірність та етичність інформації, яку вони поширюють, - наголосив очільник НСЖУ. - Приємно спостерігати, як зростає нове покоління українських журналістів, які свідомі цієї високої відповідальності.

Привітавши переможців конкурсу “Я — журналіст!”, Сергій Томіленко закликав їх брати участь і у “брендовому” для НСЖУ Міжнародному конкурсі шкільних медіа, який навесні 2017 року відбудеться вже удвадцяте в Миколаєві.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
прес-служба НСЖУ
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2017
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду