detector.media
28.12.2016 09:51
НСЖУ нагородила переможців конкурсу «Я — журналіст!»
НСЖУ нагородила переможців конкурсу «Я — журналіст!»
У Національній спілці журналістів України 23 грудня відбулась церемонія нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу учнівських творчих робіт «Я — журналіст!».

Учасники конкурсу — а ними цьогоріч стали 508 учнів 8-11 класів та студентів вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації із 20 областей України — готували есе на тему “Чим приваблює мене професія журналіста” і конкурсну роботу (в номінації “стаття”, “фото” або “відео”) на одну із тем: “Цікаве поряд”, “Що б я змінив на краще у своєму населеному пункті” або “Перший університет України: до 440-річчя Острозької академії”.

Засновники конкурсу — Видавничий дім “ОГО” (м.Рівне), Національний університет “Острозька академія” та управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації. Оргкомітет змагання юних журналістів очолює головний редактор Видавничого дому “ОГО”, викладач кафедри журналістики Національного університету “Острозька академія” Віталій Голубєв — переможець творчого конкурсу НСЖУ 2016 року в номінації “Журналіст обласних і регіональних видань”.

Розпочавши свою історію у 2009 році як обласний конкурс із “пропискою” в Рівному, за 7 років “Я — журналіст!” вийшов на загальноукраїнський рівень. Так, цього року кожна третя конкурсна робота надійшла із Донецької та Луганської областей.

- Нас приємно вразив рівень цьогорічних робіт, - зазначив Віталій Голубєв. - Тому боротьба за призові місця була досить напруженою — враховувалась різниця буквально в півбала. Цьогоріч особливо помітно, що конкурсанти не стоять осторонь актуальних проблем сучасної України. Вони гостро і відверто пишуть про те, чим живе суспільство, активно висловлюють власну громадянську позицію.

Своєрідним відображенням гострої конкуренції між конкурсантами стало й те, що цьогоріч журі вперше встановило Гран-прі — для кращої з-поміж кращих робіт. Володарем цієї відзнаки став десятикласник із Кривого Рогу Максим Куждін. Його стаття містить пропозиції з розвитку промислового туризму в Кривому Розі. А переможцями у номінаціях “стаття”, “фото” і “відео” стали відповідно Євгенія Соболєва із Хмельницького, Марія Рудковська із Харкова та народна студія телебачення і преси “Рожевий слон” із міста Добропілля Донецької області.

Національна спілка журналістів України встановила для двох переможців конкурсу власні відзнаки — за висвітлення позитивного образу українського журналіста. Їх отримали дев'ятикласниці Анастасія Хосвич із Волині (за статтю про місцевого журналіста Валеріана Тинчука, нагородженого Золотою медаллю української журналістики) та Ірина Папакиця з Маріуполя (за матеріал про журналіста-земляка, кавалера Почесного знаку НСЖУ Анатолія Балджи).

Перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко взяв участь у церемонії нагородження переможців конкурсу, щиро привітав учнів і вручив їм дипломи та пам'ятні подарунки від найбільшої журналістської організації України.

- Нині, у період інформаційної війни, в епоху бурхливого розвитку нових інформаційних платформ, на журналістах лежить особлива відповідальність за достовірність та етичність інформації, яку вони поширюють, - наголосив очільник НСЖУ. - Приємно спостерігати, як зростає нове покоління українських журналістів, які свідомі цієї високої відповідальності.

Привітавши переможців конкурсу “Я — журналіст!”, Сергій Томіленко закликав їх брати участь і у “брендовому” для НСЖУ Міжнародному конкурсі шкільних медіа, який навесні 2017 року відбудеться вже удвадцяте в Миколаєві.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY