Термінатор Ольга Фреймут, або З білявок теж бувають люди

26 Вересня 2011
20494
26 Вересня 2011
13:00

Термінатор Ольга Фреймут, або З білявок теж бувають люди

20494
Вже перший випуск «Ревізора» продемонстрував: Ольга Фреймут – нишпорка ще та!
Термінатор Ольга Фреймут, або З білявок теж бувають люди

Мої улюблені білявки на українському телебаченні - це Любава Грешнова з програми «Зважені та щасливі» і, безперечно, Ольга Фреймут. Останню ми з чоловіком ніжно полюбили за програму «Підйом!» на Новому каналі. І коли скажену трійцю в особах Сашка Педана, Сергія Притули та Ольги Фреймут перевели на інші формати, але на тому самому каналі, ми довго переймалися, що з того вийде. Те, що «Підйом!» багато втратив через відсутність Притули, Педана та Фреймут, - обговоренню навіть не підлягає. Проте, може, комусь і подобається нова команда ранкового шоу, тому на своєму твердженні не наполягатиму.

 

А поговорю краще про те, наскільки успішно адаптувалися колишні ведучі «Підйому» до нових форматів. Отже, Педан почав вести шоу «Інтуїція» та «Я - герой!». Притула взагалі зробився таким собі гуру кримських змагань, а Ольга Фреймут...

 

Ну, це взагалі просто пісня! Коли я писала, що Діма Коляденко злякався своєї співведучої Олі Фреймут у «Шоуманії», то мала на увазі вимушену дисциплінованість Дмитра на тлі аристократизму Ольги. Водночас висловивши деякий сумнів щодо її здібностей робити програму «Ревізор», адже, як на мене, перевіряти заклади громадського харчування, готелі, перукарні чи розважальні комплекси, а також санаторії можна, лише будучи невпізнаваною. Тож уявити досить популярну Ольгу Фреймут у такій ролі було дуже важко.

 

На щастя, ваш автор помилився! Бо вже перший пілотний випуск «Ревізора» (чомусь, щоправда, назву програми написали через російську літеру «и») продемонстрував: Ольга Фреймут - нишпорка ще та! Обличчя Нового каналу не соромилося залазити в найпотаємніші куточки броварських готелів, аж так, що розбила телевізор разом із тумбочкою, на якій той стояв. Щоправда, вмовити власників броварського аквапарку відвідати цей заклад із телекамерою ведучій «Ревізора» не вдалося, але кадри перевірки нібито 4-зіркового готелю, де Ольга розбомбила телевізор, тумбочку та шафу, перекрили всю невдачу з аквапарком.

 

Коли ведуча, вдягнута в міні-сукенку, полізла за шафу, тим самим її розгромивши, здавалося, що господар готелю її просто вб'є. Але, дякувати богові, всі збитки компенсував Новий канал. Про що йдеться в преамбулі програми «Ревізор». Проте в Броварах не все так погано: тамтешній ресторан «Олімп» таки отримав відзнаку програми, бо їжа тут смачна, а офіціанти привітні. З цього ресторану ведучу не те що не вигнали, а дозволили пройти в святу святих - кухню. Ольгу Фреймут, як і вашого автора, вразила табличка на одних дверях: «Мийка яєць». Одразу ж захотілося відвідати заклад, де курячі яйця миють!

 

Далі Ольга поїхала до Криму. Нібито для того, щоб перевірити, наскільки готові місцеві готелі до оксамитового сезону. Чому нібито? Бо ж сезон уже закінчується і мало кому з глядачів програми знадобляться поради «Ревізора». Принагідно зауважу, що на презентації нових проектів Нового соціальна програма «Ревізор» позиціонувалася як така, що допоможе підвищити рівень вітчизняного сервісу напередодні «Євро-2012». Не знаю, яким боком до футбольного чемпіонату причетний Південний берег Криму, адже, здається, ні в Судаку, ні в Євпаторії матчі європейського чемпіонату проводити ніхто не планує. Тож кримський маршрут Ольги Фреймут виглядає як такий собі відпочинок коштом рідного каналу. Але менше з тим, бо обидві подачі з кримських берегів виявилися настільки ж пізнавальними, наскільки й цікавими.

 

Перші програми «Ревізора» знято і змонтовано так, що вони сприймаються як гарне кіно, принаймні, від екрану відриватися не хочеться! Пригоди Ольги Фреймут на південному узбережжі «перлини України» сприймаються то як трилер, то як комедія. Ось такий практично повний спектр жанрів демонструють режисер, оператор і ведуча. Чого вартий лише епізод, де наша гламурна білявка в «кутюрному» сарафанчику дереться на бетонні сходи, які чомусь нависають над кучугурами сміття, які перед тим Ольга героїчно здолала! І все це - лише для того, щоби знайти бюджетне житло. Коли хазяйка халабуди сказала ведучій, що не варто було лізти сходами, адже до двору можна зайти і в звичайний спосіб, через хвіртку з вулиці, я дико реготала. В цьому епізоді Фреймут показала себе справжньою білявкою! Втім, її подальші пригоди продемонстрували якості, яких годі чекати від блондинок.

 

Приміром, здорове журналістське нахабство, яким Ольга Фреймут сповна скористалася, зайшовши в намет народного масажиста на пляжі в Євпаторії. «У вас є ліцензія?» - суворо накинулася ведуча на хлопа, який саме розтирав якоюсь скляною штучкою спину вгодованої відпочивальниці. Коли виявилося, що ніякої ліцензії в масажиста немає, точніше, він забув її вдома, Ольга винесла гнівний вирок: «Мені здається, що ви - аферист!» Це було круто. Ба більше, Фреймут полізла на гірку, що на тому ж таки муніципальному пляжі міста-курорту, і знайшла там пластикову пляшку в якості електроізоляції. А ще - спробувала на тому пляжі примоститися на рушнику. І якщо це їй хоч якось вдалося, до то води ведуча дістатися не змогла через шалене велелюддя. Після цього епізоду я собі закарбувала в пам'яті - до Криму не поїду.

 

А взагалі ведучій не позаздриш: можу уявити, чого вартує відомій бридливиці шукати підозрілі плями на матрацах у нібито пристойних готелях або з ризиком для здоров'я куштувати два види чебуреків у кафе з караїмською кухнею!

 

І на які жертви пішла Фреймут, звикла довіряти свою голову одному стилісту, коли вирішила зробити зачіску в спальному районі Євпаторії! Цей процес глобального «лакування» настільки зіпсував їй настрій, що вечеря в нібито крутому ресторані перетворилася на особисте жахіття ведучої - і меню довго не несли, і вивіска не там...

 

Такій програмі, як «Ревізор», не можна обійтися без експертів. Адже думка однієї ведучої не може бути істиною в останній інстанції. Експерти в «Ревізорі» присутні, але, сказати б, якось нерегулярно. Та ще й на цю роль Ольга запросила рідних або добрих знайомих. Скажімо, дитячі розваги в броварському парку інспектувала дочка пані Фреймут - Злата Мітчел, а рівень перукарських послуг та ціни на них - її особистий стиліст. Ще один експерт (шеф-кухар столичної ресторації) дегустував салат «Олів'є» в євпаторійському ресторані. Виявилося, що замість курятини туди поклали ковбасу, а це неправильно.

 

Втім, Ольга Фреймут таки знайшла ідеальний заклад у Криму. Табличку «"Ревізор" рекомендує» отримав санаторій «Саки». Там навіть матраци накривають!

 

Може, все-таки наступного літа поїхати до Криму?

 

Иллюстрация - viva.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20494
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду