Телеканали «Донбас» і «Сігма» попри перешкоджання продовжують свою роботу – Юрій Сугак

Телеканали «Донбас» і «Сігма» попри перешкоджання продовжують свою роботу – Юрій Сугак

19 Червня 2014
3593
19 Червня 2014
14:40

Телеканали «Донбас» і «Сігма» попри перешкоджання продовжують свою роботу – Юрій Сугак

3593
Телеканали «Донбас» і «Сігма» попри перешкоджання продовжують свою роботу – Юрій Сугак
Телеканали «Донбас» і «Сігма» попри перешкоджання продовжують свою роботу – Юрій Сугак

Телеканали «Донбас» у Донецьку та «Сігма» в Маріуполі (Донецька область) продовжують свою роботу попри перешкоджання й ультимативні вимоги озброєних сепаратистів щодо вимкнення українських каналів. Про це в спеціальній доповіді на конференції «Європейські перспективи індустрії платного ТБ України» розповів директор об'єднання телеканалів «Регіональна Медіа Група» (входить до медіахолдингу Ріната Ахметова «Медіа Група Україна») Юрій Сугак, повідомляє прес-служба каналу «Донбас».

 

«Головними проблемами є погрози та залякування як по відношенню до провайдерів кабельного телебачення, так і по відношенню до співробітників телеканалів. Озброєні люди висувають ультимативні вимоги вимкнення українських телеканалів з ефіру, що стає причиною обмеження для багатьох глядачів в отриманні достовірної інформації про події в регіоні. В результаті на цій території переважають чутки, неперевірена інформація і відверта інформаційна пропаганда, спрямована проти української державності», - повідомив у своїй заяві Юрій Сугак.

 

«Ми, як об'єднання регіональних телеканалів, докладаємо максимум зусиль для забезпечення широкого доступу можливості перегляду телеканалів групи. Зокрема, телеканал "Донбас" сьогодні не тільки не призупинив мовлення, а й збільшив кількість каналів поширення сигналу. Сьогодні "Донбас" доступний в широкому списку провайдерів кабельного телебачення в Донецькій, Луганській областях. Канал доступний у пакетах супутникового мовлення - на супутнику Astra 4A. Також на сайті donbass.tv доступно онлайн-мовлення, а всі інформаційні випуски публікуються в YouTube, також на сторінках в соціальних мережах», - розповів про методи роботи регіональних телеканалів східної України Юрій Сугак.

 

Керівник об'єднання «Регіональна Медіа Група» (РМГ) подякував представникам Асоціації правовласників і постачальників контенту (АППК), а також представникам провайдерів кабельного мовлення, які за підсумками конференції висловили підтримку телеканалам «Донбас» і «Сігма», а також пообіцяли сприяти розширенню аудиторії телеканалів РМГ.

 

«Українське телебачення як бізнес переживає дуже непрості часи. Особливо нелегко доводиться українському регіональному телебаченню на сході України, поширення якого всіляко обмежується самопроголошеними республіками. АППК просить усіх кабельних операторів України, які продовжують працювати в стабільних умовах, в ці трагічні для нашої країни часи підтримати наших колег і включити телеканал "Донбас" у свої пакети», - заявила Наталія Клітна, віце-президент Асоціації правовласників і постачальників контенту.

 

«Для нас дуже важливо, що на сьогоднішній день ми відчуваємо потужну підтримку колег по телевізійному цеху з усієї України. В цій нелегкій ситуації тільки спільними зусиллями ми, як представники українських медіа, можемо зробити вагомий внесок у відновлення миру, спокою і стабільності в нашій країні», - підсумував Юрій Сугак.

 

«Регіональна Медіа Група» - об'єднання телеканалів «Донбас» (Донецьк), «34 канал» (Дніпропетровськ), «Сігма» (Маріуполь), «ТВ-Сфера» (Харцизьк). Територія мовлення - Донецька, Луганська, Дніпропетровська, Запорізька області. Є частиною медіа-холдингу «Медіа Група Україна» Ріната Ахметова.

 

Нагадаємо, що 18 червня озброєні невідомі напали на телеканал «Донбас» у Донецьку. За фактом нападу відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) і за ч.3 ст.289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров'я потерпілого).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3593
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду