Терористи намагались захопити телеканал «Донбас» Ріната Ахметова у Донецьку

Терористи намагались захопити телеканал «Донбас» Ріната Ахметова у Донецьку

19 Червня 2014
4216

Терористи намагались захопити телеканал «Донбас» Ріната Ахметова у Донецьку

4216
Терористи намагались захопити телеканал «Донбас» Ріната Ахметова у Донецьку
Терористи намагались захопити телеканал «Донбас» Ріната Ахметова у Донецьку

Донецька міліція повідомляє про напад 18 червня озброєних невідомих на телеканал «Донбас» у Донецьку, що належить бізнесмену Рінату Ахметову. Про це йдеться на офіційному сайті ГУ МВС України в Донецькій області.

 

«У Ворошиловський райвідділ міліції надійшло повідомлення про те, що о 13.00 група озброєних невідомих чисельністю 6-8 осіб зайшли в приміщення ТРК «Донбас» (вул. Артема, 74) і повідомили, що воно закривається, чим перешкоджали законній діяльності журналістів», - йдеться у звіті міліції про оперативну обстановку за 18 червня.

 

Також невідомі під загрозою застосування зброї, заволоділи автомобілем «Форд», що належить ТРК «Україна» (також знаходиться у власності Ріната Ахметова).

 

Після невладного нападу телекомпанії вдалось відновити роботу. У прес-службі телеканалу «Донбас» кореспонденту Інституту масової інформації (ІМІ) повідомили, що канал наразі працює, ніхто зі співробітників не постраждав. Станом на 19 червня більшість робітників каналу переведені на віддалений режим роботи.

 

«Даний інцидент - один з безлічі подібних. Як уже повідомлялося, канал "Донбас"(ще до описаного інциденту) переклав своїх співробітників в особливий віддалений режим роботи. На поточну ситуацію з мовленням каналу даний інцидент не вплинув», - сказали інтернет-виданню «ОстроВ» в прес-службі каналу.

 

За фактом нападу на канал «Донбас» відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

 

Також відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров'я потерпілого).

 

Нагадаємо, телеканал «Донбас» розпочав безстрокову акцію #мызамир та закликає скласти зброю і сісти за стіл переговорів. Із 30 травня ведучі інформаційних та розважальних програм телеканалу виходять в ефір у спеціальних футболках #мызамир.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4216
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду