Радіо «Вести» стартує на тиждень раніше – 18 березня

Радіо «Вести» стартує на тиждень раніше – 18 березня

11 Березня 2014
4180
11 Березня 2014
13:19

Радіо «Вести» стартує на тиждень раніше – 18 березня

4180
Радіо «Вести» стартує на тиждень раніше – 18 березня
Радіо «Вести» стартує на тиждень раніше – 18 березня

Радіо «Вести» холдингу «Мультимедіа-інвест груп» Ігоря Гужви планує розпочати цілодобове мовлення 18 березня - на тиждень раніше запланованої дати старту. Про це пише газета «Вести».

 

«Ми планували старт на 25 березня, але, бачачи, як стрімко змінюється ситуація в країні, ми вирішили запустити проект на тиждень раніше» , - говорить керівник радіо «Вести » Дмитро Солопов.

 

Мовлення розпочнеться в чотирьох містах на частотах, що раніше належали UMH Group і на яких за умовами партнерства з UMH мовило «Радіо 24»: у Києві (104,6 МГц), Харкові (100,5 МГц), Дніпропетровську (107,7 МГц) і Севастополі (87,7 МГц). Онлайн-мовлення радіо «Вести» також розпочнеться 18 березня.

 

Радіо «Вести» - це радіостанція формату news & talk (розмовне радіо), її слоган: «Будь в курсі». Кожні 15 хвилин в ефір виходитимуть випуски новин. І майже цілодобово йтимуть ток-шоу з обговоренням подій. «У нас можуть висловитися люди з полярними політичними поглядами, - каже пан Солопов. - У ведучого немає своєї точки зору, він не нав'язує ніяку позицію. Він допомагає розібратися в ситуації. Слухач знає факти, чує їх оцінку з різних точок зору, сам робить висновки».

 

«Експерти у нас можуть бути самими різними. Але найважливіша точка зору - точка зору наших слухачів. Вони можуть зателефонувати до нас у редакцію (гаряча лінія запрацює вже в найближчі дні, про що ми повідомимо додатково), вони можуть надіслати нам смс, знайти нас у соцмережах. Їхні питання, їхні слова будуть звучати в прямому ефірі. Думка людей - найголовніше» , - додає головний редактор Олексій Воробйов.

 

Раніше планувалося, що радіо «Вести» стартує 25 березня на чотирьох частотах, на яких раніше мовило «Радіо 24». 28 лютого «Радіо 24» було вимкнено з ефіру на чотирьох частотах, і розпочалося тестове мовлення радіо «Вести».

 

У зв'язку із передачею частот колектив «Радіо 24» виступив із заявою, у якій застеріг своїх слухачів «про ту брехню, яка вже завтра буде литися на частоті, де ще вчора була правда і тільки факти». На звинувачення в можливому поширенні необ'єктивної інформації керівник холдингу «Мультимедіа-інвест груп» Ігор Гужва зауважив, що не варто судити радіо, яке ще не вийшло у ефір.

 

Нагадаємо, влітку стало відомо, що компанія «Мультимедіа-інвест груп» Ігоря Гужви готується до купівлі активів на ринку радіо. У вересні «Мультимедіа-інвест груп» викупила в медіа холдингу UMH group (УМХ) три компанії, що володіють чотирма частотами: у Києві (104,6 МГц), Харкові (100,5 МГц), Дніпропетровську (107,7 МГц) і в Севастополі (87,7 МГц). На цих частотах мовило «Радіо 24» - проект ТРК «Люкс», який у деяких містах розвивався в партнерстві з УМХ.

 

Інформаційно-розмовну (newstalk) радіостанцію запускає команда з Росії на чолі з двома екс-керівниками радіостанції «Коммерсант FM» Дмитром Солоповим та Олексієм Воробйовим. Шеф-редактором служби інформації майбутнього «Вести FM» став Сакен Аймурзаєв, а ведучим ранкового ефіру Матвій Ганапольський (обидва - з російського «Эха Москвы»).

 

«Мультимедіа-інвест груп» також володіє телеканалом UBR, газетою «Вести» та журналом «Вести. Репортер». Ігор Гужва стверджує, що він є власником холдингу і розвиває проект на позичені кошти. Інвесторів він не розголошує, водночас заперечує причетність «Газпрому» і Віктора Медведчука до проекту.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4180
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду