У Нацраді не вистачило голосів для попередження Новому каналу за «недитячі» програми для дітей

У Нацраді не вистачило голосів для попередження Новому каналу за «недитячі» програми для дітей

6 Лютого 2014
4149
6 Лютого 2014
17:52

У Нацраді не вистачило голосів для попередження Новому каналу за «недитячі» програми для дітей

4149
У Нацраді не вистачило голосів для попередження Новому каналу за «недитячі» програми для дітей
У Нацраді не вистачило голосів для попередження Новому каналу за «недитячі» програми для дітей

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не змогла застосувати санкцію «оголошення попередження» щодо Нового каналу - рішення не набрало достатньої кількості голосів.

 

5 лютого Нацрада розглянула результати позапланової перевірки Нового каналу, призначеної на підставі моніторингу за 5-13 жовтня. Нагадаємо, цей моніторинг зафіксував трансляцію серіалів «Щасливі разом» і «Бальзаківський вік» без позначок для вікової класифікації телепродукту, а також трансляцію дитячої програми Kids Time, у якій обговорювали тему сексу. Зі слів заступника голови Нацради Лариси Мудрак, першою увагу регулятора на рівень дитячих програм на Новому каналі звернула «Детектор медіа».

 

Позапланова перевірки зафіксувала порушення Новим каналом частини 1 статті 59 закону «Про телебачення і радіомовлення». «Кінофільми "Вбити Білла", "Нічна варта", "Денна варта", "Щасливі разом", "Бальзаківський вік" транслювалися без позначок або з позначками, які не відповідали віковій аудиторії», - повідомила на засіданні перший заступник голови Нацради Оксана Головатенко.

 

Генеральний директор Нового каналу Володимир Локотко визнав порушення: «Це багаторазова людська помилка. Ми зробили висновки, покарали винних, навіть звільнили. Зараз налагоджуємо систему автоматизації ефіру».

 

Зі слів пана Локотка, Новий канал як розважальний молодіжний мовник намагається нести позивні емоції глядачам і піднімати теми, цікаві молоді, в тому числі сексуальні. «Але ми стараємося це не робити пошло», - сказав він, а на зауваження Лариси Мудрак про наявність нецензурної лексики в ефірі додав: «Дійсно, в деяких програмах уживаються спірні слова. Такі програми треба переносити або на пізніший час, або редагувати ретельніше».

 

Зі слів пана Локотка, Новому каналу менш за все хотілося б, щоб в ефірі був контент, який би батьки забороняли своїм дітям. «У вас поки що це не виходить. Я б не хотіла, щоб моя дитина дивилася такі програми», - зауважила Оксана Головатенко.

 

Пан Локотко повідомив, що в новому весняному сезоні спірних програм уже немає в ефірі. Він також нагадав, що наприкінці минулого року Новий канал переживав складний період зміни менеджменту, з каналу пішли програмний директор і керівник програмного відділу.

 

Член Нацради Микола Фартушний запропонував взяти до відома наявність порушень і не оголошувати Новому каналу попередження, оскільки порушення, виявлені в ефірі Нового каналу, - це проблема багатьох мовників.

 

Під час голосування за різні проекти рішень за оголошення попередження проголосували лише троє членів Нацради (Лариса Мудрак, Ірина Опілат, Євген Баранов), за взяття порушень до відома - також лише троє (Оксана Головатенко, Микола Фартушний, Володимир Манжосов). Для ухвалення рішення необхідно щонайменше п'ять голосів, відтак Нацрада не ухвалила жодного рішення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4149
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду