Insider Сергія Щербини розпочав роботу

Insider Сергія Щербини розпочав роботу

24 Вересня 2013
5938
24 Вересня 2013
10:16

Insider Сергія Щербини розпочав роботу

5938
Insider Сергія Щербини розпочав роботу
Insider Сергія Щербини розпочав роботу

23 вересня розпочало свою роботу нове інтернет-видання Insider (www.theinsider.com.ua). Про це повідомив у редакційній колонці керівник проекту Сергій Щербина.

 

Компанія-видавець, яка веде господарську діяльність, - ТОВ «Всеукраїнська медіа группа». Засновником цієї компанії є керівник проекту Insider Сергій Щербина.

 

«Наш проект дійсно фінансується за залучені від нетопового бізнесу кошти. Інтернет-проект не вимагає таких капіталовкладень, щоб його могли фінансувати винятково фігуранти верхівки списку найбагатших людей країни, - пише пан Щербина. - Тут немає політичних грошей. Адже інтернет-проект не є ефективним інструментом політичного впливу. Для таких цілей в Україні потрібен лише добре розкручений телеканал».

 

Своїх інвесторів видання не розкриває з двох причин. «По-перше, ми поки що не хочемо привертати увагу державних органів, яким після гострих публікацій можуть дати команду "розірвати" неугодних. На жаль, такою є реальність, - пояснює пан Щербина. - По-друге, нам не потрібно, щоб фігуранти гострих публікацій мали конкретні телефони для скарг на норовливих журналістів, які дозволили собі згадати чиїсь прізвища в непривабливому світлі».

 

Видання планує довести незалежність і об'єктивність своєю роботою. Insider обіцяє говорити більше, ніж скаже будь-хто інший.

 

«Ми не маємо наміру писати про неважливе та нецікаве. Ми не будемо брехати або замовчувати правду. Наше завдання - добувати та доносити до читачів об'єктивну інформацію. Наше завдання - робити справжні журналістські розслідування та найбільш оперативні та якісні новини», - наголосив керівник проекту.

 

Нагадаємо, влітку журналіст Сергій Щербина залишив «Українську правду», а журналіст Сергій Головньов - Forbes.ua. Журналісти почали працювати над запуском власного проекту за залучені кошти: пан Щербина очолив весь проект, а пан Головньов очолив його економічний розділ. Також до команди приєдналися В'ячеслав Жайворонок (випусковий редактор новин, екс-співробітник «Українських новин»), Андрій Сантарович (випусковий редактор економічних новин, екс-співробітник «Комментариев»), Віктор Огієнко (політичний кореспондент, екс-«Остров»), Дмитро Король (економічний кореспондент, екс-УНІАН), Ольга Каретникова (політичний кореспондент, екс-«Голос.ua»).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5938
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду