Розкол редакційного колективу ТВі може призвести до зникнення каналу – Портников

23 Квітня 2013
10270
23 Квітня 2013
12:18

Розкол редакційного колективу ТВі може призвести до зникнення каналу – Портников

10270
Розкол редакційного колективу ТВі може призвести до зникнення каналу – Портников

Президент каналу ТВі Віталій Портников вважає головним поточним завданням збереження редакційної незалежності колективу ТВі в умовах конфлікту за власність каналу. Про це він сказав у коментарі «Детектор медіа».

 

«Я вважаю, що будь-який розкол редакційного колективу може призвести тільки до зникнення ТВі як незалежного інформаційного ресурсу, що буде тільки на руку владі», - наголосив пан Портников.

 

Пан Портников не коментує питань зміни власників ТВі. «Базуватися треба на документах, а я не бачив жодного офіційного документа, тому не можу коментувати. Питання зміни керівництва також перебуває в юридичній площині. Директора ТВі, наскільки я розумію, призначає Олег Радченко за узгодженням з власником. Я маю репрезентувати журналістську позицію, яка полягає в тому, що необхідно зберегти незалежність телеканалу від влади, журналістську незалежність», - сказав пан Портников.

 

На його думку, журналісти за будь-яких умов мають продовжувати видавати продукт, «а особи, що перебувають у бізнес-конфлікті, мають вирішувати стосунки між собою». «Я сподіваюся, що переможе здоровий глузд, який не дасть перетворити канал на арену розбором і залишить канал незалежним інформаційним ресурсом», - додав пан Портников.

 

Він також нагадав, що попередній конфлікт між інвесторами ТВі Володимиром Гусинським і Костянтином Кагаловським вирішувався в судовому порядку, і пан Гусинський не став «знищувати канал».

 

З Олександром Альтманом, який, за інформацією сайту ТВі, став новим власником каналу, Віталій Портников знайомий, бачив його кілька разів, у тому числі в товаристві Костянтина Кагаловського і Володимира Гусинського.

 

Нагадаємо, 23 квітня, о 10.39 на офіційному сайті ТВі з'явилась інформація, що новим генеральним директором телеканалу ТВі став Артем Шевченко, який змінив у керівництві каналу Наталію Катеринчук. У повідомленні також йдеться, що новим інвестором каналу став відомий американський бізнесмен Олександр Альтман.

 

Одночасно генеральний директор ТВі Наталія Катеринчук повідомила, що інформація про зміну керівництва каналу не відповідає дійсності. Як вона заявила «Детектор медіа», «невідомі особи зламали електронну скриньку прес-служби телеканалу ТВі і розіслали повідомлення про зміну власника і керівника каналу».

 

Журналістам про ці зміни офіційно не оголошували - вони про все дізналися із сайту і наразі не розуміють, що відбувається на каналі.

 

Тим часом власник ТВі Костянтин Кагаловський заявив про рейдерське захоплення каналу «за допомогою силових структур».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10270
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду