Медіабитва за Дніпро

29 Жовтня 2010
34887
29 Жовтня 2010
14:05

Медіабитва за Дніпро

34887
Від повернення в дніпропетровський телеефір Бориса Філатова тхне передвиборним медіакілерством
Медіабитва за Дніпро

Чисто там, де не смітять, а вибори стають брудними, коли до них долучаються брудні люди. Нічого оригінальнішого не спало мені на думку після перегляду нового витвору заслуженого журналіста України Бориса Філатова.

 

Програма «Губернські прогнози» (відео) вийшла в ефір - увага! - Дніпропетровської обласної державної телерадіокомпанії ввечері 26 жовтня. Пан Філатов, людина з вищою юридичною освітою, примудрився за 35 хвилин порушити цілу низку законів («Про пресу», «Про авторське право та суміжні права», «Про телебачення та радіомовлення», «Про інформацію»), та ще й долучити до цього злочину керівника телекомпанії. Пан Валентин Чанглі, генеральний директор ДОДТРК, до речі, в професійних колах має репутацію дуже принципової людини. То яким же чином він дозволив використання державного телеканалу для чорного піару? І як це поєднується з офіційною позицією президента України та Партії регіонів щодо демократичних виборів та невтручання влади у виборчий процес?

 

Є така немудряща пісенька в Андрія Макаревича: «Студент Иван Гандонов в отсутствии идей любил плевать с балкона на головы людей». Людей для подібних плювків пан Філатов (уже далеко не студент) обрав непересічних. У центрі пильної уваги першого випуску «Губернських прогнозів» - народний депутат України (Блок Юлії Тимошенко), лідер партії «Україна майбутнього» й кандидат на посаду міського голови Дніпропетровська Святослав Олійник.

 

Своєму поверненню в телеефір після піврічної перерви (до цього він кілька років був автором і ведучим резонансної програми «Губернські хроніки») Борис Філатов радів нестримною дитячою радістю. Твердження, що їх заслужений журналіст вивергав від першої особи, подібні до повітряних кульок - лопаються від найменшого доторку. Жодного підтвердження жодного звинувачення на адресу кандидата, його команди й навіть родини автор так і не навів, а збалансованість подання інформації вийшла аж ніяк не в стилі «Губернських прогнозів». Особисті фотографії Олійника, його прес-секретаря, дружини та друзів, насмикані з профілів у соціальних мережах, якось не переконують. Думки іншої сторони глядач так і не почув, отже, має право думати про журналістські стандарти все що завгодно.

 

Інша справа - закон і ми, журналісти. Відеоряд програми - це уривки з прямих ефірів місцевих та всеукраїнських телеканалів, із матеріалів випусків новин, у тому числі й телеканалу, на якому працюю я - 9-го. Наочне порушення авторських прав.

 

Цей ефір на Дніпропетровському обласному телебаченні являв собою брудне використання державного засобу масової інформації в передвиборній боротьбі. Безпідставні звинувачення в усіх смертних гріхах і відверті натяки на сексуальні та психологічні розлади, причетність до сект і бомбування електорату - образа честі, гідності й ділової репутації. Та журналіст, адвокат, екстремал і мандрівник, вочевидь, скучив за судами й скандалами, тому вдався ще й до моральних спекуляцій. Розповідь про парламентську діяльність кандидата в мери Борис Філатов щедро проілюстрував щемливою картинкою: вибух будинку на Мандриківській, 127, вбиті горем люди, що втратили рідних, зруйновані стіни, чорні кольори... І все це накладено на інформацію щодо закону «Про амністію», який просувала «Україна Майбутнього». Пристібнути «почутий дзвін» до амністування колишнього керівництва ВАТ «Дніпрогаз» і подати цю страву невтаємниченому глядачеві - легко: принаймні, слова схожі, люди на екрані плачуть, а від телевізора ж не тхне...

 

На цьому тлі не дивує навіть відсутність у команді горе-дослідника професійних телевізійників. Чи то хороші оператори й режисери відмовляються з ним працювати, чи то він вирішив зекономити на головному. Замість сценарію - погано структурований потік озлобленої свідомості, замість переконливого монтажу - каша з випадкового (краденого?) відео, операторська робота у фрагментах власного виготовлення - поза критикою: тремтяче home video. Беручись за журналістську роботу, непогано було б якщо не володіти, то хоча б розумітися на телевізійних зображально-виражальних засобах. На якого глядача розраховували? Для розумних - огидно, для вразливих - незрозуміло.

 

«А ты стоишь, спокоен, слюней набравши в рот, забыв, что ты не воин, а маленький урод. Вот годы пролетели, в балконах смысла нет... и нас смелее нет» - це знов Андрій Макаревич. Із поверненням, Борисе Альбертовичу! Не можу сказати - «колега».

 

До речі, цей фільм у дніпропетровських телеканалів у жорсткій ротації. І зовсім не на комерційних каналах, яких удосталь. Кілерство, погано замасковане під журналістське розслідування, демонструється виключно державними ЗМІ: на 51-му каналі (ОДТРК) та муніципальному 34-му. Коштом нашим, платників податків?

 

Ольга Владімірова, жірналіст, Дніпропетровськ

 

 

«Детектор медіа» звернулася до Бориса Філатова, автора фільму про Святослава Олійника, з проханням прокоментувати висловлені в тексті Ольги Владімірової застереження та пояснити, на яких умовах вийшла в ефір програма.

 

 

- Это не была программа «Губернские прогнозы», поскольку этого проекта в эфире еще нет. Программа будет выходить с 7 ноября. А 26 октября был документальный фильм, который отражает мое личное мнение о кандидате в мэры Олейнике. И потому к редакционному коллективу, программе «Губернские прогнозы» и 51-му каналу он не имеет никакого отношения.

 

Я просто через компанию, которая размещает политические продукты, разместил фильм на платной основе в эфире 51-го канала. Это оформлено, условно говоря, как рекламный продукт (более точно указано в договоре). Я платил определенную сумму в кассу.

 

По поводу авторских прав: если будут ко мне претензии со стороны каналов, тогда я буду с ними разбираться. В фильме мы использовали, в том числе, и архивы программы «Губернские хроники». Это моя программа, которая выходила пять лет на 9-м канале.

 

Мы в подобную ситуацию попадали на прошлых выборах, когда мы критиковали партию «Виче». И тогда был большой скандал, когда Инна Богословская через суд приостановила лицензию 9-го канала. И проблема таких партий, как «Виче» и «УМ» и лидеров, как Богословская и Олейник, в том, что они не отвечают по сути предъявленных обвинений, а пытаются обращаться к юридической казуистике: не те архивы, нарушены права... У нас все правильно, просто нужно поднять документы и обсудить с моими юристами.

 

Фото - http://smi.dp.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Ольга Владімірова, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
34887
Коментарі
20
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Моветончик
4921 дн. тому
Мерзкая история. Кино Филатова про Олейника вызывает очень серьезные вопросы по некоторым пунктам. Но зачем уважаемый журналист Владимирова отписалась в духе "сам дурак"? Если есть конкретные претензии - предъяви, если нет - лучше не позорься такой писаниной. Лично я так и не понял к чему длинный перечень нарушенных законов.
Хм
4925 дн. тому
Смешные комментаторы. Разве заказушность этой статьи отменяет заказушность передачи Филатова? Чтоб вы, коллеги, понимали: это не аргумент - в ответ на обвинение говорить "сам дурак". Да, на 9ке джинсы море, ну и как это должно оправдывать вот-это-вот-что-вышло-на-51-канале? Короче, все хороши.
Днепрянка
4925 дн. тому
И, кстати. На всякий случай. Фамилия директора 51 канала Чангли. А не ЧанглиЙ.
Днепрянка
4926 дн. тому
А вот тут вы врете, Коллеги. Владимирова никогда не работала с Филатовым. Это и сам Борис подтвердит. Работать на 9-ке и работать с кем-то - это не одно и то же, тем паче что Б.А. никогда не был сотрудником канала. Не знаю, какая там у нее "давняя дружба" с Олейником, а с Филатовым она точно не сотрудничала. И какие такие тосты говорила? Один помню, весьма нейтральный. И вобще, это не по существу.
Днепр
4926 дн. тому
На государственном 51 канале пошли слухи о том, что юристы Олейника подали письмо с требованием предоставить эфир их кандидату для ответа на неправдивую информацию, которую Филатов выдал в эфир. Перезвонил гендиректору Чангли лично. Тот ответил, что так и есть. Утром 29 октября письмо было зарегистрировано в приемной. Он лично озвучил представителю Олейника свою позицию. Что то вроде того, что как директор он будет отстаивать в суде каждое слово, которое говорится с государственного канала. т.к. это рейтинг и имидж. Но в соответствии с законом было принято решение эфирное время предоставить. Юрист телекомпании известил помощников Олейника всеми оговоренными в письме способами включая заказное письмо, что время последнему предоставляется. С интересом ждал эфира. ТАК ВОТ!!! ЭФИРА НЕ БЫЛО!!! ни в 21.25 ни в 22.30. Не раньше не позже. Я даже 95 квартал толком не посмотрел, все на 51 переключал(((. С утра, не удержался и снова набрал Чанглия. Где Олейник? НИ ОЛЕЙНИК, НИ ЕГО ПРЕДСТАВИТЕЛИ НЕ ЯВИЛИСЬ!!!! НЕТ НИКАКОГО ОПРОВЕРЖЕНИЯ. Ждали до 24.00… Спросил, что он думает о том, что с 9 канала нардеп заявил, что поспособствует уволить Чанглия. Не называл фамилий, но сказал, якобы им уже интересовались. Хотя, вполне возможно, это нагнетание обстановки. Сам он за кресло не держится зубами, а программа то действительно вызвала резонанс. Говорит, что не замарачивается, пойди пойми как оно будет дальше. От дальнейших вопросов отшучивался. Типа сплю крепко но мало, кровавые мальчике во сне не являются, и вообще у меня сейчас и без тебя работы много. Так что посмотрим, что будет дальше. Не удивлюсь, если проявленный интерес не простое нагнетание обстановки. Как по мне, будут мстить. Но факт остается фактом. ОПРОВЕРЖЕНИЯ НЕТ.
Коллеги
4926 дн. тому
Самое омерзительное в этой истории, что Владимирова намеренно умалчивает два обстоятельства: 1) их с Олейником связывают давние дружеские отношения, 2) она вместе с Даниловым ведет всю предвыборную агитацию Олейника. Как бы подлости Владимирова не писала в адрес Филатова, факт остается фактом: одним получасовым фильмом Филатов фактически "сбил" Олейника, дезавуировав все жалкие двухмесячные потуги 9-го канала по его выгораживанию. Оля, тебе должно быть стыдно! Твоя статья - не просто профессиональная деформация, твоя статья - гадкое желание бросит лопату гуано в спину человека с которым ты проработала вместе пять лет. А какие тосты говорила на пятилетие "Губернсикх хроник"...
Dnepr
4927 дн. тому
Днепру: А чё Филатов не говорит, что директора Днепрогаза выпустили по амнистии, поскольку регионалка Богословская внесла соответствующую поправку в закон? Боря сказал , что Олейник внёс 13 поправок. Но не сказал, что ни одна из этих поправок не касалась виновников трагедии на Мандрыковке. А вот поправка Богословской и выпустила на свободу днепропетровских газовиков На сайте Рады выложена таблица поправок. Заходим на этот адрес: http://gska2.rada.gov.ua/pls/zweb_n/webproc4_1?id=&pf3511=32141 И нажимаем ссылку "Порівняльна таблиця до другого читання 04.11.2008" а Филатов - подонок
Днепр
4927 дн. тому
А уж Филатов то как раз в программе четко обозначил свои мотивы. У них личные счеты. По этой причине он и сотворил данный фильм. И видимо, приплатил денег за информацию, которая была выложена в эфире. И документы у него видимо есть, почему Олейник и начал печатать газетки, оправдывающие его. И знал, видимо, Олейник за ранее о программе. Потому и начался весь этот пустой и беспочвенный черный пиар в его адрес раньше чем появилась программа. Как по мне, если на 50 процентов участие Олейника в деле о Мандрыковской правда, а думаю, это так, то такую программу ДОЛЖНЫ были разместить на государственном канале. ЕЕ ДОЛЖНЫ БЫЛИ РАЗМЕСТИТЬ ВЕЗДЕ, кроме 9-го, Приватовского, который работает на Олейника. Вот и все пожалуй. И разговоры о киллерстве тут не при чем. За 5 лимонов, на которые Олейник, судя по всему, кинул именно Корбана и его партнера Филатова, и не такое бывает. Так что, если в свою пиар-компанию Олейник вкинул хотя бы 1 собственный миллион, то достойный ответ. ДА, вот еще что в голову пришло:-)) Может быть Ольга в свою статью специально вставила ссылку на ФИЛЬМ, что бы каждый смог убедиться, что написанное ею - БРЕД! Таким образом она показала, что в принципе, чесный человек, но у всех бывают обстоятельства...
Днепр
4927 дн. тому
продолжение_ Олейник вместо этого начал рассказывать о газетках и телефонных звонках, которые его, святого, оплевывают. Он в эфире, вместо суда и Телерадио уволил гендиректора ДОДТРК Чангли за недостойное поведение. Пригрозил скандалом с ПГУ. Он долго сетовал, что против него распространяют клевету, но не сказал ни слова ФАКТАЖЕ. Более того, он сделал все, что бы изобразить мученика, но увести людей от темы. Думаю что и газетки и звонки организованы им самим, дабы отвлечь людей от той грязи, которую он оправдать не может НИЧЕМ.
Днепр
4927 дн. тому
Ольгу всегда считал хорошим журналистом и правильным. Но то, что написано в этой статье, полный бред. Низкопробная заказуха. Самая низкопробная. Как по мне, то написав ЭТО, Ольга просто показала, насколько мерзко ей самой писать подобную джинсу. Филатов к моему глубокому сожалению выдал в эфир правду пусть не на 100% но на 85-90. Это касается и взрыва на Мандрыковской!!!!!!!! где действительно нардеп Святослав Олейник замарался. И защиты Лозинского, который конечно имеет право на защиту, но облик нардепа Олейника от этого не лучше. Весьма занятно поработали и над раскрытием психологии поведения господина Олейника. Насколько мне извесно, Филатов знает эту часть истории очень хорошо. Не каждый день тебя с партнером кидают на 5 миллионов. А самое интересное, что с экрана 9 канала , сегодня вечером господин Олейник оправдывался. Но не сказал в свое оправдание НИЧЕГО!!! ОН НИЧЕГО НЕ СКАЗАЛ ПРО свое участие в деле МАНДРЫКОВСКОЙ, он ничего не сказал про дело росгаза и Лозинского.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4927 дн. тому
Ой-ой-ой! SOS! Святослав Олійник заполонив собою всі ефіри! На 9 каналі зараз йде марафон "УМ", який розпочався о 18:00 і триватиме допізна. Ведуча - Ольга Владімірова. Олійник кочує зі студію в студію. То він на "Приваті", то на 11-ому. То власною пресоною, то рекламними роликами, то цілими фільмами. Все регіональне ТБ в Олійнику. Через це я не можу подивитися програми ТВI, які в Дніпропетровську ретранслює Приват-тб. Замість інформаційно-аналітичних програм за участю провідних українськиїх журналістів - безперервна агітація за Олійника. Жах. Від його мармизи вже нудить.
Денис
4927 дн. тому
Розчарований колонкою пані Ольги. Ця колонка має з реальністю не більше спільного, ніж "розслідування" Філатова. Чому пані Ольга не відзначає, що на цих виборах 9-й канал і вона, як менеджер, обслуговують Олійника? Тобто, ця стаття - це такий контрудар по Філатову, але дуже слабкий, кволий, лише задля означення факту - ми відповіли. Так, репортаж Філатова - дійсно "чорний" політ-піар, але факти, наведені в ньому, цілком реальні. Пані Володимирова не спростувала жоден з них. І бачити передвиборчу боротьбу на Телекритиці - не дуже приємно
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
4927 дн. тому
А тепер щодо Філатова. Згадую останній, прощальний ефір "Губернських хронік". Прощаючись з глядачами Філатов, серед іншого, сказав, що новий голова облдержадміністрації Олександр Вілкул є йому другом, а тому, вірніше в тому числі і тому, передача припиняє своє існування, мовляв, як же йому, Філатову, друга свого критикувати. Це ж не Бондар. Філатов прощався назавжди. Тепер повернувся. Та ще й на державне телебачення. Та ще й в таку відповідальну, буремну пору. Значить слід розуміти, питання повернення в ефір з другом узгодженні? То чи можна за таких обставин казати про об'єктивність передачі? Хіба може там пройти критика на друга? Цей друг повертає Дніпроптеровщину у минуле, відроджує совок, запроваджує диктатуру в ЗМІ, створює в пресі культ своєї особи, утискає опозицію, використовує адмінресурс. Те, що робить дург на Дніпропетровщині - це відродження сталінізму. Це повернення Дніпропетровщині у 37 рік. Це жах і ганьба. Невже це не видно такому пронизливому Філатову? То що то бужде за передача на державному ТБ? І при чому тут"губернія"? Яка, на фіг, губернія? Україна ж поки що, незважаючи на відчайдушні старання біло-блакитної айнзац-команди зі знищення всього українського (в яку друг Філатова входить на посаді голови ОДА) ще не Росія, хоча все до цього йде. То що, Філатов цьому всіляко сприятиме? В тому числі і назвою? Тим більше не зрозуміло, яка "губернія" може з'явитися на ДЕРЖАВНОМУ телебаченні? Це антидержавна назва. Вона не може бути на державному ТБ! Ніяк не може бути! Як не може бути "воєводства", "штата", "федеральної землі"чи ще якогось гауляйтерства. Сама назва передачі є принизливою і зневажливою до українців, до нашої національної свідомості. А якою буде мова ефіру? Невже українська? А що, Філатов опанував державну? Та невже? Ніколи на ній і слова не мовив. А як ні, то чому на державному ТБ буде російськомовна передача? Чи це так друг взявся русифікувати обласну державну телестудію?
Днепропетровский журналист
4927 дн. тому
В Днепропетровске последняя неделя окончательно проявила всех. Теперь нет сомнений, Куличенко – кукла. Но важно даже не это. Стало видно, кто стоит за ним - Вилкул и его донецкие хозяева, которые используют местных шестёрок – Шилову, Корбана, Филатова и зачем-то Бродского в придачу.
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4927 дн. тому
"Думки іншої сторони глядач так і не почув, отже, має право думати про журналістські стандарти все що завгодно" - пише Владімірова. Невже хоче сказати, що в її передачах, відзнятих і проведених на честь Олійника можна буде почути іншу думку? Про уподобаного нею кандидата, про його політичний шлях та морально-етичні якості? Та й взагаілі про цю нахабну пику, яка в рекламі каже, що в ДНУ його вчили поважати закон, а сам визнає, що будучи депутатом ВР не голосує особисто. Голосує лише його картка, що є грубим, брутальним порушенням Конституції. Це сталося і в день голосування за продовження терміну перебування ЧФ в Криму. Олійника не було в залі, а картка його проголосувала. Ти бач який патріот і законник! Ще й в мери лізе, безсовісне. Знайшовся"УМнік".
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4927 дн. тому
Продовження. Але чи не найбільш ідіотською, безпринципною, зрадливою до України і безчесною до українців є мотивація Олійника з приводу його голосування за продовження базування ЧФ в Криму: "БЮТівець проголосував за РЧФ в Криму, бо боявся, що замість росіян на їхній базі могли з'явитися… американці А ще він вважає, що "харківський пакт" Януковича-Мєдвєдєва поліпшить фінансовий стан… фермерських господарств районів, за територією яких він закріплений як депутат, а тому повністю виправдовує політичні поступки заради економічного зиску - так Святослав Олійник пояснив свою мотивацію в голосуванні 27 квітня. >>> http://spetskor.dp.ua/art_1317.php
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4927 дн. тому
Продовження. Хоча сам факт підтримки журналісткою Святослава Олійника, чия "Україна майбутнього" пропахла смородом кучмізму, який цуциком стрибає навколо Кучми - того, кого разом з Литвином вважають головними замовниками вбивства Гонгадзе, це вже само по собі виходить за всілякі рамки не лише професійної, але й людської етики. "Україна майбутнього" зі смородом "кучмізму" 11 вересня 2010 року депутат ВР від фракції БЮТ, голова партії "Україна майбутнього", один з вірогідних кандидатів на посаду міського голови Дніпропетровська Святослав Олійник супроводжував колишнього президента України Леоніда Кучму під час його відвідин Дніпропетровського університету економіки і права (ДУЕП) з нагоди урочистого вручення п'яти стипендій від Благодійної Організації Президентський Фонд "Україна", де "Данилич" є засновником (...) У даному випадку перебування Олійника поруч з бувшим керманичем держави, що за часів "України без Кучми" здобув прізвисько "пахан", недвозначно сприймається як наочне уособлення щойно висловлених побажань. А в сюжеті випуску новин на 9 каналі ("Приват-ТБ") звернуло на себе увагу те, як об'єктив відеокамери старанно вишукував Святослава Олійника серед інших учасників події, наїжджав на нього крупним планом. На весь екран красувалася фізіономія ситого, рожевощокого молодця. Вочевидь, Святославу було дуже важливо засвітитися з самим Кучмою, адже "Данилич" в розумінні БЮТівця є для Дніпропетровська (та й цілої країни) знаковою авторитетною постаттю. Така близькість до тіла екс-президента, за логікою парламентарія, мала б додати йому як кандидату в мери рейтингових очок на старті перегонів. Що ж, з Олійником давно все ясно, а нині і поготів. У БЮТівському стані проявився ще один до того прихований "кучміст". Від його "України майбутнього" так і повіяло нестерпним смородом минулого - "кучмізму". До речі, про характерну атмосферу того часу нагадала стаття Сергія Лещенка "Названо першого замовника убивства Гонгадзе. І єдиного?" на "Українській правді": "Як стверджує Пукач, Кравченко особисто представив його Литвину зі словами: "Володимир Михайлович, це - наш співробітник, який особисто розібрався з Гонгадзе". При цьому Кравченко похлопав Пукача по плечу і звернувся до Литвина зі словами: "Передайте президенту, що ми виконаємо будь-яку його вказівку". "У своїх свідченнях Пукач наполягає, що про скоєння ним злочину було відомо не лише Литвину і Джизі, але і президенту Кучмі та тодішньому главі СБУ Леоніду Деркачу". "Посмертна записка Кравченка: "Мои дорогие. Я не виновен ни в чем. Простите меня. Я стал жертвой политических интриг президента Кучмы и его окружения. Ухожу от вас с чистой совестью. Прощайте". /кінець цитати/ А плівки майора Мельниченка з записами матюкливого Кучми прямо вказуть на причетність "президента", так скать, "в голоблях", до жахливого злочину. Та це вже нікого, слід розуміти, не... не хвилює, скажемо так. Ані слідство, ані тим більше конкретного дніпропетровського депутата. "Если Днепропетровск утратит свое лицо, то мне страшно за судьбу страны", - сказав на камеру під час перебування в ДУЕПІ Святослав Олійник. Не вдаючись в міркування щодо суті фрази та припущень, який смисл вкладав в неї парламентарій, можна впевнено констатувати єдине: своє обличчя молодий політик вже втратив". http://spetskor.dp.ua/art_1366.php
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4927 дн. тому
Продовження. Взагалі, новини 9 каналу часто-густо являють собою нарізку джинсових сюжетів. Не відчувати це просто неможливо. Мова кореспондентів новин 9 каналу - це мова прес-релізів замовників сюжету. Вони лише знімають на камеру і озвучують, начитують текст. Це не приват-тб, це джинса-тб. Причому на будь-яку тему. А як же інакше, якщо "кушать хочется". До того як Краснова не заборонили Партія регіонів і Куліченко як найголовнішого і найсильнішого конкурента нині діючому меру, випуски новин складалися з однотипних акцій Краснова: Загід фарбує під'їзди, Загід ладнає дах, Загід купляє медикаменти, Загід будує дитячі майданчики, Загід - справний джигіт і т.д і т.п. Те саме було про Циркіна. Ну той ще спеціалізувався по ЖЕКах. Як налетить зі своєю командою криштопів, як вставить фітіля начальникам жеків - за безгосподарність, як проматюкає чиину міську владу... Але Краснов потрапляє під опалу. Тепер все теж саме тільки про Партію регіонів і Куліченка. Кожного дня. Регіони, регіони, регіони. Кулічекно, куліченко, куліченко. Циркін теж залишився тільки тепер - він за Куліченка. Нині він співає тому тому дифірамби за те, за що нещодавно критикував. Олійник, олійник олійник. Чому Олійник -тому що це для Куліченка не конкурент. Значить про нього - можна. Ну і про всіх правильних кандидатів - хто участь в перегонах бере, але реальної загрози для Куліченка собою не являє. (далі буде)
Олексій Мазур, Дніпропетровськ.
4927 дн. тому
Йдемо далі. Владімірова дорікає ДОДТРК брудною заказухою на Олійника. А ви, шановна, не замислювалися, може на ДОДТРК теж "кушать хочуть", а тому і крутять замовні матеріали, які за визнанням самого Філатова йдуть як рекламні, хоча я не бачив позначки в кадрі, що фільм демонструється на правах реклами. Адже, коли я запитував Владімірову про "джинсу" в новинах 9 канлу, то вона говорила про джинсу як норму і фраза "кушать хочеться" звучала з її вуст як цілком прийнятний аргумент і виправдання. Про це - в матеріалах: "Червона джин$а: "Вack in USSR"!"НІ!" джин$і!"http://spetskor.dp.ua/art_1106.php та "Червона джинса: "кушать подано", жрітє, товаріщі!" http://spetskor.dp.ua/art_1100.php . Заради економії часу і площі утримуюсь від розлогих цитат, за які мені тут часто-густо дорікають. А ще, для того аби відчути продажний і антиукраїнський до мозку кісток дух очолюваної Владіміровою інформаційної служби 9 каналу, раджу прочитати мою публікацію на ТК: "Дорогим-любим катам від вдячних нащадків замордованих жертв" Олексій Мазур, для "Телекритики" 21-07-2009 …Як пояснити те, що на "Приват ТБ" вже давно нормою стало всіляко демонструвати зневажливе ставлення до теми Голодомору й насміхатися з президента Ющенка за те, що її піднімає та постійно опікується нею? Хіба можна уявити, приміром, ситуацію, коли б в Ізраїлі якийсь недоумок почав закидати президенту те, що національний лідер ну надто вже переймається Голокостом? Як би це було сприйнято? Чи знайшов би після цього такий моральний покидьок місце для себе в суспільстві? Що б зробила з цим мерзотником хвиля всенародного обурення? http://telekritika.ua/listi-tk/2009-07-21/46922 (Далі буде)
Олексій Мазур, Дніпропетровськ
4927 дн. тому
А чому головреда 9-ки Ольгу Владімірову (мої "вітання"!) обурив лише бруд на ДОДТРК відносно "України Майбутнього"? А як щодо поливання брудом інших партій, рухів, кандидатів на посаду міського голови? Як щодо "брудного використання державного засобу масової інформації в передвиборній боротьбі" на боці партії влади та всіх, хто під її могутнім крилом? Як щодо "вілкулізації" та біло-блакитнізації державного ефіру? Чи претензії з'являються лише тоді, коли ДОДТРК зачіпляє за "живе" - за "Україну Майбутнього" та особисто Святослава Олійника, по відношенню до якого Ольга Володимирова виступає таким собі піар-менеджером. Вона відкрито як журналіст, ведуча прямого ефіру (з Олійником і без) агітує за цього кандидата, каже, що вона разом з ним навчалася, що він хороший дядько, за якого потрібно голосувати. Організовує і проводить на 9 каналі з Олійником агітаційні передачі у вигляді зустрічі кандидата з виборцями. Тобто вона йому служить як журналіст. На даний час. Владімірова - в олійниковському пулі. А якби про Олійника не сказали б нічого поганого, то ДОДТРК залишилася б хорошою, зразково-показовою? То може ця замітка не голос незалежного журналіста, а відпрацювання замовлення, виконання свої службових по відношенню до Олійника обов'язків? Кажете, що "жодного доказу" Філатов (якому я не адвокат і про це - далі буде) не навів? А як на мене - навів. Причому дуже переконливо. В сюжеті наводилися як документи, так і цитати самого Олійника, зокрема - на захист мисливця на людей і вбивці Лозінського. Цитати взяті з УП. І так - по кожному пункту звинувачень. В тому числі і про тих адвокатів, які захищали "Дніпрогаз" після вибуху на Мандриківській, і які зв'язані з Олійником. Документи, цитати супроводжувалися інтерв'ю, оціночними судженнями. Інша річ, що все це для вас не є і не може за будь-яких обставин бути доказами, апріорі, тому що матеріали компрометують вашого боса. Але це ваше суб'єктивне розуміння, на яке ви, безумовно, маєте право. До речі, у своїй замітці ви не спростували жодного, а тільки висловили своє "фе" з приводу "наїзду" на свого патрона. (Далі буде)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду