Радіо «Мелодія» змінило формат на поп і диско

Радіо «Мелодія» змінило формат на поп і диско

18 Липня 2017
4757
18 Липня 2017
15:43

Радіо «Мелодія» змінило формат на поп і диско

4757
Влітку загальноукраїнська радіомережа «Мелодія», що входить до радіогрупи «ТАВР-Медіа», змінила назву на «Мелодія FM» та повністю оновила бренд, ефір та позиціонування. Про це «Детектору медіа» повідомили в прес-службі «ТАВР-Медіа».
Радіо «Мелодія» змінило формат на поп і диско
Радіо «Мелодія» змінило формат на поп і диско

Музичний формат радіостанції змінився з oldies (поп і рок 1950-1980-х років) на поп- і диско-музику. Слоган «Мелодії FM» – «Радіо для гарного настрою». «Формат радіостанції передбачає емоційне позиціонування, що у свою чергу робить радіостанцію доволі легкою і приємною для сприйняття. Музичний ряд цілком підтверджує головну ідею нової “Мелодії” – це активна, ритмічна, переважно швидка і дуже оптимістична поп- та диско-музика», – повідомили в прес-службі.

Радіомережа охоплює 42 міста, це одна з найбільших мереж в Україні. Аудиторія оновленої «Мелодії FM» – дорослі люди у віці 35-50 років, котрі ведуть активний спосіб життя, працюють, заробляють і можуть та вміють витрачати.

«Сьогодні продуктова конкуренція на радійному ринку доволі висока, тому ми прийняли непросте для себе рішення піти шляхом емоційного позиціонування продукту. Тобто, створити радіостанцію, яка б музично, а також у всіх своїх елементах чітко співпадала із розумінням гарного настрою. Сьогодні нам цього явно не вистачає, адже поганих новин досить багато, тому противага просто необхідна. Сьогодні "Мелодія FM" - це про оптимізм, любов до життя тут і зараз, про здоровий життєвий драйв та енергію», – пояснив генеральний продюсер «ТАВР-Медіа» Віталій Дроздов.

Зміні формату радіостанції передували маркетингові дослідження. «Зараз дуже важливо безпомилково орієнтуватись на слухача, тому ми провели чимало досліджень, вивчаючи потреби активної аудиторії. Вибір у цих людей зараз чималий, проте на сьогодні "Мелодія FM" демонструє впевнений ріст. Отже, продукт, який сповідує сьогодні оптимізм, віру, впевненість та енергію до життя, явно актуальний», – прокоментував переформатування радіостанції голова правління «ТАВР-Медіа» Ігор Чернишов.

До ребрендингу «Мелодія» працювала в суміжній ніші з радіомережею «Ретро ФМ» радіогрупи УМХ.

Нагадаємо, на початку літа радіогрупа «ТАВР медіа» придбала в холдингу «Вести Украина» радіокомпанію «Онікс», яка мовила на 23 частотах з позивним «Перець ФМ». На 18 частотах цієї компанії замість радіостанції «Перець ФМ» стартує радіо Relax.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4757
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду